Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"D. K. Tanárnő"

ausztria-tura-osztrak-tura-schneeberg-07.jpgAz univerzum átmérőjénél kicsit nagyobb élményt jelentő túra, BIZTONSÁGOS, de nem mindennapi útvonalon.... 
Bakancsos túra a Schneeberg 2. legnagyobb csúcsára és a csúcs tövében található hüttéhez. 

 

 

 

Busszal Bp-ről 5 óra 59 perckor kell (legkésőbb) indulni. Ingyenes és kulturált wc, majd a libegőjegy vásárlása után (a 10 eurós libegő árát a túra díja nem tartalmazza) 870 méterről néhány perc alatt 1200 méter fölé katapultáljuk magunkat.
 
 
ausztria-tura-osztrak-tura-schneeberg-55-fadensteig.jpg
Az erdőben kreatív útvonalat, rövidítéseket használva indulunk felfelé.
 
 
 
 
 
 
 
ausztria-tura-osztrak-tura-schneeberg-15-felfele.jpg
A Schneeberg nem egy pindurka hegy, a szépszámú feljutási lehetőség közül egy viszonylag gyors, ennek megfelelően kicsit meredekebb, de tériszony mellett is tökéletesen biztonságos, tényleg minden szempontból kifogástalan túraösvényen, gyönyörű fenyvesben indulunk. 
 
 
 
 
Számos pihenőt
a-klosterwappen-mar-csak-par-meter-schneeberg-gyalogtura-kirandulas-8.jpeg
tartunk felfelé menetben. Ne felejts el rendszeresen inni, de persze oszd be a folyadékot. 
Az erdőhatárt elhagyva, keresztezünk egy törmelékes részt, egy gigászok alkotta kőmosást, majd sziklás, izgalmas, de odafigyeléssel, meggondoltsággal veszélytelen terepen jutunk el a fennsík peremére.
Ettől a ponttól a bakancsos túra már csak laza kis séta, alig emelkedő terepen.  
ausztria-tura-osztrak-tura-schneeberg-05-kaisersteinrol-panorama.jpg
Az indulásunk után 2,5-3 órával érjük el a Kaiserstein sziklát, innen készíthetsz annyi, és ami még fontosabb annyi szuper fotót, hogy júj. 

 
 
 
A 2061 méteres Kaiserstein tövében találjuk minden Schneeberg-túrák klasszikusát a Fischerhüttét. 
A Fischerhütte 2049 méteren van, ha erősen süt a nap, érdemes felöltözni, az UV-sugárzás erős.  
 
 
ausztria-tura-osztrak-tura-schneeberg-01-2049-meteren.jpg
Ha jól állunk idővel, kipróbálhatod a messze földön híres, és ami legalább ilyen lényeges :)) szerintünk is finom császármorzsát, a kaiserschmarrnt. Kaiserstein, Kaiserschmarrn... Éééérted. Nomen est omen. A magyar túrázók körében a császármorzsánál csak a női mosdó népszerűbb. Az a rossz hírünk van, hogy a sör nevű folyadék alkoholtartalmú változatának fogyasztását a túra végéig tisztelettel nélkülözni kérjük.  


A hüttézés mellett a panorámától leesett állunkat próbáljuk a helyén tartani. Fotózunk, eszünk, iszunk, pisilünk és a jóleső relax után indulunk lefelé egy másik útvonalon. A jellemzően szélcsendesebb oldalra tartunkwurzengraben-schneeberg-tura-gyalogtura-kirandulas.jpeg.
Lefelé menetben a térdeid miatt hálásan áldani fogod, a túrabotot. 

 

 

 

 


De mielőtt becsukódik a hurok, olyan, de olyan tüneményesen szép az erdő, hogy az elmondhatatlan. Véget ér szabálytalan hurok alakú körtúránk.
15:45-kor ismét libegőzünk egyet, kihasználjuk, hogy a bergfahrt és talfahrt zusammen is 10 euró a felnőtteknek, a gyerekeknek 9, így az utolsó 300 métert lefelé már a 4-üléses "fotelben" tesszük meg.

ausztria-tura-osztrak-tura-schneeberg-05-losenheim-sesselbahn-und-losenheimburg.jpgKifejezetten gyerekbarát túra, az osztrákok olyan apró csemetékkel is nekivágnak, hogy el sem hiszed majd.
 
 
 
 
Az ingyenes parkolóhoz érkezünk. 
 
 
 
Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon schneeberg_gyalogtura@yahoo.com


 

Jelentkezés az osztrák túrákra 

A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon gondosan olvasd el, majd a schneeberg_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot. Kérjük, hogy a "Mit kell hozni a túrára?" menüpontot is alaposan tanulmányozd, különös tekintettel a túrabakancs, kamásli, zokni, naptejnapszemüveg
sapka, túrabotfejlámpa, öltözködés, sál, kesztyű, sok folyadék részekre, az ott írottak betartása kötelező, köszönjük megszívlelésüket. 

 

 

Az ausztriai túra díjának utalása

Az osztrák túra díja az alábbi címre utalandó. 
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
Az utaláskor a megjegyzés rovatba kérjük az ausztriai túrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal) és a túra időpontját (hónap, nap) beírni. Pl. a közlemény rovat helyes kitöltése az alábbi: 

1039 Budapest, Bécsi út 111.
2019. ..................