Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017. november 20. Álomtúra Ausztriában

klosterwappen-fele-www.ausztria-tura.hu.jpgÁlomtúra Ausztriában 2017. november 20-án. 

 

 

Utazás választhatóan
i) saját autóval vagy
ii) telekocsi rendszerben 

az e-mailben megadott osztrák címre, ahova 10 órára kell megérkezni. A pontos érkezéshez Budapestről például 6-kor (vagy korábban) kell indulni.  
a-fal-www.ausztria-tura.hu-osztrak-tura.jpgA jelentkezési lapon kérjük jelezd, hogy hogyan fogsz utazni! Ha saját kocsival jössz, veszel-e fel szívesen utast. Összehozzuk a helyeket felajánló autósokat a kocsiba beszállni kívánókkal. A cél, hogy egy autóban, ha lehet, ne 1-2, hanem 4, gyerekek esetén 5 fő legyen.

Ez a "telekocsi" rendszer. Például összehozzuk a pécsi autóst egy párral, aki kaposvári. A szívesen felajánlón van a hangsúly, ha valaki egymaga jön autóval, az is szent magánügy. Akik utasként sofőrökhöz beszállnak, egységesen 6990 Ft-ot fizetnek a telekocsi sofőrjének az oda-vissza útért. 
 

 

 

 

 

Osztrák álomtúra 

ausztria-tura-osztrak-tura-schneeberg-07.jpgSchneeberg túra a Klosterwappenre (2067 m.) Az egyeztetett helyen találkozunk 10-kor. E-mailben térképet adunk a találkozási helyről és természetesen címet és GPS-koordinátákat is kapsz majd, ill. meg is mutatjuk, hogy merre kell majd jönnöd. 

 

ausztria-tura-osztrak-tura-schneeberg-55-fadensteig.jpgIngyenes és kulturált wc, majd a libegőjegy vásárlása után felülünk a libegőre és 4 perc alatt 1210 méterre katapultáljuk magunkat. 

Az erdőben rövidítéseket használva indulunk felfelé. Ha ügyesek vagyunk nem tévedünk el.
Upsz, még meggondolhatod magad :)) 
A Schneeberg méretes "dombocska", ennek megfelelően n tart végtelenhez számú ösvény vezet fel rajta. 
 
 
 
ausztria-tura-osztrak-tura-schneeberg-15-felfele.jpg
Mi egy viszonylag gyors, ennek megfelelően kicsit meredekebb, de tériszony mellett is tökéletesen biztonságos, tényleg minden szempontból kifogástalan túraösvényen, gyönyörű fenyvesben indulunk felfelé. 
 
 
 
Számos pihenőt
a-klosterwappen-mar-csak-par-meter-schneeberg-gyalogtura-kirandulas-8.jpeg
tartunk felfelé menetben. Ne felejts el rendszeresen inni, de persze oszd be a folyadékot. 
Az erdőhatárt elhagyva, keresztezünk egy törmelékes részt, egy gigászok alkotta kőmosást, majd sziklás, izgalmas, de veszélytelen terepen jutunk el 1722 méterre a fennsík peremére.
 
 
Ettől a ponttól a bakancsos túra már csak laza kis séta, alig emelkedő terepen.  
ausztria-tura-osztrak-tura-schneeberg-05-kaisersteinrol-panorama.jpg
Az indulásunk után 3. órában érjük el a Kaiserstein sziklát, innen készíthetsz annyi, és ami még fontosabb annyi szuper fotót, hogy júj. 

A 2061 méteres Kaiserstein tövében találunk egy hüttét, ahol a 4 euró 20 centes fokhagyma-krém levesre tejszínhabot (!) nyomnak....
 
A hütte 2049 méteren van, ha erősen süt a nap, érdemes felöltözni, az UV-sugárzás itt fent egészen brutális, naptej nélkül 3 perc alatt le lehet égni. 
 
ausztria-tura-osztrak-tura-schneeberg-01-2049-meteren.jpg
Ha jól állunk idővel, kipróbálhatod az állítólag messze földön híres császármorzsát, a kaiserschmarrnt. Kaiserstein, Kaiserschmarrn... Éééérted. Nomen est omen. A magyar túrázók körében a császármorzsánál csak az ingyenes női mosdó népszerűbb. Az uraknak az a rossz hírünk van, hogy a sör nevű folyadék alkoholtartalmú változatának fogyasztását tisztelettel nélkülözni kérjük. A hüttézés mellett a panorámától leesett állunkat próbáljuk a helyén tartani. Fotózunk, eszünk, iszunk, pisilünk. 
 

wurzengraben-schneeberg-tura-gyalogtura-kirandulas.jpegLefelé menetben a térdeid miatt hálásan áldani fogod, hogy rádtukmáltuk a túrabotot. A Schwarzkogel alatt elzarándokolva ismét észak-keleti irányban lejt az út. De mielőtt becsukódik a hurok, olyan, de olyan tüneményesen szép az erdő, hogy az elmondhatatlan. Véget ér szabálytalan hurok alakú körtúránk.
16:30-kor ismét libegőzünk egyet, kihasználjuk, hogy a bergfahrt és talfahrt zusammen is 10 euró a felnőtteknek, a gyerekeknek meg tényleg olcsó, így az utolsó 300 métert lefelé már "fotelben" tesszük meg.
ausztria-tura-osztrak-tura-schneeberg-05-losenheim-sesselbahn-und-losenheimburg.jpgKifejezetten gyerekbarát túra, az osztrákok olyan apró csemetékkel is nekivágnak, hogy el sem hiszed majd.
Az ingyenes parkolóhoz érkezünk. 
 
 

A hihetetlenül sok szépet adó túranap 16:45-kor ér véget. Wc, ledobjuk a bakancsokat, felvesszük "az autós cipőket", búcsú és indulás haza. 

Érkezés a cél / lakhely függvényében, Budapestre pl. 21 órakor.  

 

 

 

Osztrák túráink díjai és az egyéb költségek

 

 

 

Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon schneeberg_gyalogtura@yahoo.com

 

 

 

Jelentkezés a túrára 
A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon tekintsd át, majd a schneeberg_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot és kérjük a túra díjának átutalását. 
Kérjük, hogy a "Mit kell hozni?" menüpontot is nézd át, különös tekintettel a túrabakancs, zokni, naptejnapszemüveg, sapka, túrabot, fejlámpa, öltözködés, sok folyadék részekre.

 

 

A túradíj utalása
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a túrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), és a túra kezdőnapját beírni. Példa: 
Wiener Géza, 1139 Bp., Hohe Wand u. 9,
2017. november 20.