Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. június 10. Medve-szurdok túra

medve-szurdok-02-www.ausztria-tura.hu.jpgMedve-szurdok túra: 2019. június 10. Medve-szurdok túra - másképpen... Ausztria egyik top-top helye. Ha eddig azt mondtad magadnak, hogy "igen, persze, nem hagyom ki, de majd valamikor máskor", akkor eljött a pillanat, amikor NEM kell halasztanod tovább. 


 

Ha eddig azért halogattad, mert messze van, akkor medve-szurdok-01-www.ausztria-tura.hu.jpgmost EZEN a túrán a máshol megszokott hajnal 4-5 óra közötti budapesti indulás, ami egy, mondjuk békéscsabai túrázónak hajnali 2-kor csörgő ébresztőt jelent, szóval normális alvással lehet a tiéd a világ egyik legszebb helye. Ha eddig azért halogattad, mert hallottad, hogy a Medve-szurdok gyönyörű, de csak egy őrült rohanás a túra és fotózni sincs időd, akkor most gyere! 
medve-szurdok-07-www.ausztria-tura.hu.jpgÍme egy Medve-szurdok túra KÉNYELMES tempóval túrázva. 
Ez az a túra a Medve-szurdokban, amikor nem azt érzed, hogy űzött vadként hajt a túravezető.

 

 

medve-szurdok-14-osztrak-tura-www.ausztria-tura.hu.jpg

Ha pedig azért mondtad magadban, hogy: "majd legközelebb", mert hallottad, hogy itt a közelben még van egy óriási csoda, és mindig roppant nagy csacsiságnak tűnt, hogy ha már egyszer kiutazol, akkor kihagyd a Hochlantsch-t, akkor megint csak eljött a TE túrád ideje. medve-szurdok-15-osztrak-tura-www.ausztria-tura.hu.jpgNulladik napi utazás az osztrák-magyar határig és a túra napján 6:30-kor indulunk Mosonmagyaróvár közeléből. A lecsökkentett útnak hála pedig jöhet a show-time, a Bärenschützklamm, magyarul Medve-szurdok túra kompromisszumok nélkül, gyere! Ne halogasd tovább! Lásd és érezd a csodát. Tapintsd meg a falakat, halljad a víz morajlását és gyönyörködj Ausztria egyik világhírű nevezetességében. Gyere!  

 

 

Utazás: részben nulladik napos utazással közel repülünk a célhoz, az osztrák-magyar határ mellett szállunk meg
medve-szurdok-10-www.ausztria-tura.hu.jpgAz utazás telekocsi rendszerben történik, ha a telekocsikban nem lenne elég hely, akkor a túra előtti nulladik nap este Budapestről minibuszt is indítunk. A jelentkezési lapon kérjük jelezd, hogy hogyan fogsz utazni, ha saját kocsival jössz, veszel-e fel szívesen utast. Összehozzuk a szabad helyeket szívesen felajánló autósokat a kocsiba beszállni kívánókkal, hogy egy autóban, ha lehet, ne 1-2, hanem 4, gyerekek esetén 5 fő legyen. Mondjuk egy szegedi pár felvesz Kecskeméten két utast vagy ha egy nógrádi községből indulsz egyedül, elég Bp-ig jönni a saját kocsiddal. Ez a "telekocsi" rendszer. A szívesen felajánlón van a hangsúly, ha valaki egymaga jön autóval, az is szent magánügy. Akik utasként sofőrökhöz beszállnak, egységesen 6990 Ft-ot fizetnek az oda-vissza útért a telekocsi sofőrjének. A telekocsikkal Budapestről 17:00-kor indulunk. Ha több a kocsiba beszállni kívánó túrázó, mint a szabad helyet felajánló túrázónk, akkor 17:00-kor minibuszt (is) indítunk Budapest, XII. Zugligeti út 93. szám elől. Ez a libegő alsó végállomása, olyan parkoló, amire rálát rendőr, egyúttal a Nyugati térről közlekedő 291-es busz végállomása. A telekocsikba és/vagy buszra - egyeztessük! - a Déli pu-nál, a BAH-csomópontnál, az "Osztyapenkónál" (Kelenföldi pu. Őrmezői oldala a Budaörsi útnál, térképen mutatjuk) és az M1-es mentén is be-, ill. fel lehet szállni. 
A minibusz díja azonos a telekocsi rendszer költséghozzájárulásával (lásd a díjak, költségek menüpontot). Az utazással, közlekedéssel kapcsolatban minden tudnivalót e-mailben elküldünk, ide értve a térképet is! Ha nem a konvojjal jöttök, induljatok az indokoltnak tűnőnél korábban   
 

 

Szállás 
Mosonmagyaróvár közelében veszünk ki szállást, a két és három ágyas szobák, ill. 4 fős apartman díja 3500-4000 Ft/fő + ifa. Azok, akik egyedül kívánnak lenni egy szobában, a szobától függően kb. 1000 Ft-tal többet fizetnek. A szállás díját NEM kell utalni, azt közvetlenül a szállásadónak fizeted. 

 

 

Show time! Választhatóan:
i) Medve-szurdok túra vagy
 
ii) Medve-szurdok + túra a Hochlantsch csúcsára (1720 méterre)
teichalmsee-medve-szurdok-100-www.ausztria-tura.hu.jpgReggel kiköltözünk az osztrák határ közeli szállásunkról, beszállunk az autókba (minibuszba) és 9:15-kor csapunk bele a Medve-szurdok meghódításába. Ha valaki teljesen külön utazik, (nyugodtan, sőt, így kevesebb a szervezési munkánk :)), annak e-mailben térképet küldünk a találkozási helyről és természetesen címet és GPS-koordinátákat is kapsz majd, ill. meg is mutatjuk, hogy merre kell majd jönnöd. 

 

 

medve-szurdok-06-www.ausztria-tura.hu.jpgSzuper kis túra lesz, pontosabban kettő, mivel dönthetsz, hogy a közepes vagy az erősebb, nagyobb szintkülönbséget legyőző túrának indulsz neki.

 

 

 

 

Ha éppen nem vagy csúcsformában, ha most lehetne picit jobb is a kondid, akkor a Medve-szurdok is elég.

 

 

 

De a a csigatempó és sok megállás mellett nagyságrendileg többet fogsz tudni könnyen menni, mint amit gondolsz magadról!

 

 

medve-szurdok-13-osztrak-tura-www.ausztria-tura.hu.jpgA közepes túrát egy 6 éves gyerek is simán meg tudja csinálni. Ami a két túrában közös. Egy semmihez sem hasonlítható séta vad vízesések és a puszta sziklák között, miközben nem kevesebb, mint 164 számozott, 5 számozatlan létrán/hídon fogsz átmenni, közben "némi" magasságkülönbséget leküzdeni. Azaz tudjuk, hogy soha nem a hegyet, hanem magunkat győzzük le. Akik az erősebb túrára szavaznak, azokra vár még egy nirvána, 1720 méteren adják.
 

hochlantsch-01-www.ausztria-tura.hu.jpg

17:00 óra körül vagyunk lent a kocsiknál, wc, ledobjuk a bakancsokat, felvesszük "az autós cipőket", indulás haza. Érkezés (legalábbis a budapesti túrázók esetén) Budapestre 22 óra magasságában.  

 

 

 

Osztrák túráink díjai és az egyéb költségek

 

 

 

Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon schneeberg_gyalogtura@yahoo.com

 

 

Jelentkezés az osztrák túrára 
A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon olvasd el, majd a schneeberg_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot. Kérjük, hogy az "Ajánlások...." (tartalmilag "Mit kell hozni?") menüpontot is nézd át, különös tekintettel a túrabakancs, kamásli, zokni, naptejnapszemüveg, sapka, túrabot, fejlámpa, öltözködés, sál, kesztyű, sok folyadék részekre. 

 

 

A túradíj utalása
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük
irányítószámmal együtt a túrára jelentkező számlázási címét, a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és helyét beírni. Példa: 
1139 Budapest, Mixnitz u. 9,
2019. június 10.
Osztrák túra: Medve-szurdok