Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szerdai osztrák szurdoktúrák a Schneebergen

schneeberg-tura-gyalogtura-kirandulas-102.jpgSzerdai túráinkat Ausztriában a Schneeberg nyugati oldalán tartjuk.

 

 

 

 

 

Két túra között választhatsz. Egymással párhuzamosan zajlik két túra. A család egyik tagja választhatja a könnyebb, szépséges útvonalat, a másik három pedig jöhet az őrülten izgalmas, kicsit nehezebb szurdoktúrán. Válassz magadnak időpontot! 

 •  
 • 2017. május 17. (szerda)
 • 2017. május 24. (szerda)
 • 2017. május 31. (szerda)
 • 2017. június 7. (szerda)
 • 2017. június 14. (szerda)
 • 2017. június 21. (szerda)
 • 2017. jún. 28. (szerda)
 • 2017. július 5. (szerda)
 • 2017. július 12. (szerda)
 • 2017. július 19. (szerda)
 • 2017. július 26. (szerda)
 • 2017. augusztus 2. (szerda)
 • 2017. augusztus 9. (szerda)
 • 2017. augusztus 16. (szerda)
 • 2017. augusztus 23. (szerda)
 • 2017. augusztus 30. (szerda)
 • 2017. szeptember 6. (szerda)
 • 2017. szeptember 13. (szerda)
 • 2017. szeptember 20. (szerda)
 • 2017. szeptember 27. (szerda)
 • 2017. október 4. (szerda)
 • 2017. október 11. (szerda)
 • 2017. október 18. (szerda)
 • 2017. október 25. (szerda)
 • 2017. november 1. (szerda)

 

Az utazás választhatóan saját autóval, telekocsikkal 
1. Természetesen lehet jönni saját kocsival a túra reggelén. Hova utazzatok? E-mailben térképet, címet, GPS-koordinátát küldünk. 9:30-kor találkozunk Ausztriában a Schneeberg "tövében". Ingyenes és kulturált wc után 9:45-kor startolunk. Ha Budapestről jössz, legkésőbb 6-kor indulj(atok) el, de ha mondjuk Nyíregyházáról érkezel, "adj hozzá" az utazáshoz. 

2. Ha szívesen felveszel valakit, aki beszáll az autózás költségébe vagy ha te szeretnél beszállni kocsiba, akkor az utazás - Budapestről történő indulással - telekocsi rendszerben és/vagy busszal, normális sofőrrel a túra reggelén történik. Budapest, XII. kerületből indulunk. 
Találkozás 
5:59-kor Budapesten, a Zugligeti út 93. előtt. A találkozási helyre a 291-es busszal is tudsz jönni a Nyugatitól vagy a Széll Kálmán tér felől a 22-es busszal a Kuruclesi útig. Onnan 7 perc séta a Zugligeti út 93. (Sokaknak ismert a Libegő, a Zugligeti út 93 néhány méterre van a Libegő alsó végállomásától)

A telekocsikkal és/vagy busszal 6:05-kor indulunk. Az autódat a Zugligeti út 93. szám előtt teljes biztonságban hagyhatod, 0-24 órában rendőr posztol a parkolóban.
A telekocsikba és/vagy buszra 6:15-kor a Déli pályaudvarnál, 6:20-kor a Bach-csomóponton, 6:25-kor az M1-es mentén Őrmező mellett, a Kelenföldi pályaudvar közvetlen közelében is, majd az M1-es mentén is fel, ill. be lehet szállni.
Kívánságra bármikor megállunk, ha nincs külön kérés, több rövid mosdó szünetet tartunk benzinkútnál ill. autópálya pihenőnél, (Bábolna, Győr) az utolsó "nagy" szünetünket Mosonmagyaróvárnál tartjuk a 162 km-es kijáratnál. 

Nem budapesti résztvevőinknek a busz indulásától 2 perces autózásra található butikhotelben szobát foglalunk (a szállás díja 4500 Ft/fő 2 ágyas szobában).

 
 

weichtalklamm-schneeberg-tura-nyugat-felol.jpg9:30. A túrázókat két csoportra osztjuk, pontosabban te döntöd el, hogy melyik részbe akarsz tartozni. Az egyik csoport egy csodálatos szurdokban jön, ami kicsit olyan, mintha a Rám-szakadékban jönnél, csak itt hirtelen Gulliverek leszünk az óriások földjén. (Szóval mi vagyunk a törpék.) A másik csoport pedig a szurdok felett vezető laza, kényelmes turista úton jön fel.  
Akik a szurdokban vezető utat választják, azokra egy hihetetlen élmény, és hozzá néhol a lépést könnyítő láncok és létrák várnak.
schneeberg-alpok-ausztria-osztrak-tura-gyalogtura-kirandulas-szurdok-1.jpgDe semmi komoly, nem falat mászunk, nehogy via ferratára, vagy - ha már Ausztriában vagyunk - klettersteigre gondolj. 

Ahol van létra, ott a létrák hosszúsága kulturáltan rövid, nem a Szlovák paradicsomot vagy az égig érő paszuly népmesét idéző méretűek. Ez a szurdoktúra - legalább átlagos kondíciójú túrázóinknak - kis tériszony mellett is járható. Írja ezt egy tériszonyos túravezető! 
 

Ugyanakkor ez a Schneeberg-túra nem könnyű, ez már a gyenge közepes kategória. Minden túránk az életét számítógép előtt töltő és sportra kevés időt fordító átlagos lelkekre van kitalálva, ez a túra sem nehéz, de ha tavaly nyáron mozogtál utáljára, ha most éppen rossz bőrben vagy, akkor nem javasoljuk, hogy a szurdok útvonallal kezdjél.  

Időben hosszú időre osztjuk el a terhelést. Rengeteg pihenőt iktatunk be, hogy észre se vedd: 800 méter körüli a szintemelkedés. 
Sőt, aki nem egy-két napos, hanem egyhetes túrára jön, az se üsse ki magát. 

weichtalklamm-schneeberg-ausztria-osztrak-tura-2.jpgÉs még mindig van jó hírünk. Az indulási ponthoz közel ingyen lehet sátrazni. 
Apropó szállás. Ha nem vagy túl finnyás (ellentétben a túravezetőkkel, akik kényes piperkőcök és piperkőcinetták) és a matracláger is megteszi, akkor überolcsón tudsz ágyon (saját hálózsákkal) megszállni. 


Az indulás után 3.5 órával érjük el a Turmstein sziklát, amire mi NEM megyünk fel. Amikor meglátod, megérted, hogy miért....
Innen pedig a túra már csak séta, 1380 méterről visszaereszkedve kényelmes túra ösvényen jövünk le a kocsikhoz.

Az utat SOHA nem fogod elfelejteni. A nap során lehet majd hüttézni és ebédelni is, ha nem akarsz szendvicset készíteni és cipelni, egy kiadós Ungarische Krautsuppe 4 euróért - ott fent - nem falrengető ár. 

16 óra körül vagyunk lent a kocsiknál, érkezés Budapestre kb. 20 órakor

 

 

Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon schneeberg_gyalogtura@yahoo.com


Osztrák túráink díjai és az egyéb költségek

 

Jelentkezés az osztrák túrára 
A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon olvasd el, majd a schneeberg_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot, amelyet a kékkel írt szavakra történő kattintással tudsz letölteni. Kérjük, hogy az "Ajánlások...." (tartalmilag "Mit kell hozni?") menüpontot is nézd át, különös tekintettel a túrabakancs, kamásli, zokni, naptejnapszemüveg
sapka, túrabot, fejlámpa, öltözködés, sál, kesztyű, sok folyadék részekre. 

 

 

Az ausztriai túra díjának utalása

Az osztrák túra díja az alábbi címre utalandó. 
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
Az utaláskor a megjegyzés rovatba kérjük az ausztriai túrára jelentkező nevét, irányítószámmal együtt a számlázási címet, a létszámot és a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és helyét beírni. Egy Schneeberg túra esetén pl. a közlemény rovat helyes kitöltése az alábbi: 
Alpok Antal

1139 Budapest,
Rax u. 9.
4 fő, 2016. 09. 07. Schneeberg túra

Az osztrák (Hohe Wand-, Rax-, Schneeberg- stb.) túrák díjának utalása során csak a díjat kell utalni. Az utazási díjat NEM kell utalni. 
Az utazási költséget forintban a beszálláskor annak a telekocsi sofőrjének, akihez beszállsz vagy a buszon a buszos cég sofőrjének kell átadni készpénzben.