Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. június 16-i osztrák túra: Heukuppe (2007 m)

ausztria-tura-osztrak-tura--04-a--lefele.jpg2018. november 5-i osztrák túra: a Heukuppe (2007 m), a Rax legmagasabb csúcsa.

 

 

Meglepően nem nehéz, max. gyenge-közepes bakancsos gyalogtúra a világ egyik legrosszabbul jelölt (pontosabban nem jelölt) hegyén, ahol amikor elfogy a növényzet és nincs ösvény.... NAGYON nem evidens, hogy merre kell menni

Átlagemberekre szabott, gyermekes családoknak és tériszonyosoknak ideális, átlagos kondícióval is örömtúra a Raxon. 

-rax-gyalogtura-kirandulas-006.jpgA Raxalpe gyalogtúra dióhéjban:
Ha a Schneeberg a bécsieknek a Normafa, akkor a Rax-Alpok a Margit-sziget. 
Ausztria egyik legkedveltebb kirándulóhelyén minden létező túrafajta kipróbálható. Nem sziklát mászunk, hanem bakancsos túrára indulunk. 
Sok egyéb szépség mellett, feljutunk a Heukuppére, amely a Raxalpe 2007 méteres csúcsa. 
Közepes túra. Ezt a túrát (is) lehet túranapi és részben nulladik napi utazással teljesíteni.


 

 
 
 
 

Az utazás választhatóan saját autóval, telekocsikkal 
schneeberg-tura-gyalogtura-kirandulas-seta-alpok-ausztria-02.jpg1. Természetesen lehet jönni saját kocsival a túra reggelén. Hova utazzatok? Ha valaki Ausztriában akar csatlakozni hozzánk, annak e-mailben térképet, címet, GPS-koordinátát küldünk. Ha Magyarországon szívesen csatlakozol a konvojhoz, olvasd tovább ezt a bekezdést. Végül...
2. Ha szívesen felveszel valakit, aki beszáll az autózás költségébe, vagy ha te szeretnél beszállni kocsiba, akkor az utazás telekocsi rendszerben és/vagy busszal, normális sofőrrel a túra reggelén történik. A telekocsi rendszer azt jelenti, hogy összehozzuk a debreceni autóst a miskolci beszállóval, a szegedit a budapestivel stb. Bízd ránk. Jelentkezz és bízd ránk, de addig ne fizess, amíg az utazásodat nem igazoltuk vissza. 
Találkozás vagy Budapesten vagy Mosonmagyaróvárnál. 
Ha Budapesten, akkor 
5:59-kor a Zugligeti út 93. előtt. A találkozási helyre a 291-es busszal is tudsz jönni a Nyugatitól vagy a Széll Kálmán tér felől a 22-es busszal a Kuruclesi útig. Onnan 7 perc séta. (Sokaknak ismert a Libegő, a Zugligeti út 93 néhány méterre van a Libegő alsó végállomásától). Az autódat a Zugligeti út 93. szám előtt biztonságban hagyhatod, 0-24 órában rendőr posztol a parkolóban.

A telekocsikba a Déli pályaudvarnál, a BAH-csomópontnál, Őrmező mellett, a Kelenföldi pályaudvar közvetlen közelében is, majd az M1-es mentén is fel, ill. be lehet szállni.
Kívánságra bármikor megállunk, ha nincs külön kérés, több rövid mosdó szünetet tartunk benzinkútnál ill. autópálya pihenőnél, (Tatabánya, Bábolna, Győr, Mosonmagyaróvár 162 km-es kijárat, Ausztria). 
Az ország más pontjairól jövő túrázókkal a találkozó PONTOSAN 7:30-kor az M1-es mentén a Mosonmagyaróvár utáni, 162 km-es kijáratnál található MOL-kút parkolójában, a kút (és Marché) épület mögött van. Keress egy fehér Toyotát, a tetején (!) egy nagy narancs színű hátizsákkal.

 

 

 

 

 

Túra Ausztriában a Heukuppére (2007 m)

-rax-tura-osztrak-tura-www.ausztria-tura.hu.jpgA túradíjat befizetett résztvevők e-mailben térképet kapnak. Aki nem az M1-esen jön, pl. Szentgotthárd, Sopron stb. felől lépi át a határt, azoknak az e-mailben küldött térképen bejelöljük, hogy hova kell érkezni. A találkozási pontot jelentő ingyenes osztrák parkolóban 9:45-kor találkozunk.  

Javasoltan bőséges reggeli után indulj neki az útnak.  

A parkolást követően hamarosan hamisítatlan alpesi tájon túrázunk, első nagyobb szusszanásunkat 1361 méteren illusztris társaságban, sok tehénke szomszédságában töltjük (illendően távol és az elektromos kerítés "másik" oldalán maradva).

 

 
.jpg

Egyre feljebb és feljebb jutunk, és "hamarosan" egy hütténél, 1800 méteres magasságban folytatjuk az intenzív relaxációt.

 

 

 

 

 

 

 

-fele-menet-www.ausztria-tura.hu-osztrak-tura.jpgElértük a fennsík peremét, itt van az a pont, ahol a tea vagy vízkészleted 50%-át elhasználhattad, azaz itt ihatod magad a hangás-erikás földig és ripsz-ropsz (pontosabban sok-sok pihenővel, nagyjából 45 perc alatt, azaz annyira azért mégsem ripsz-ropsz)  a Heukuppe 2007 méteres "csúcsán" vagyunk.

 

 

 

Ilyenkor szoktak "egyesek" a csúcscsokiból nem csak egyet fogyasztani. 

-2007-www.ausztria-tura.hu-osztrak-tura.jpgAz itt emelt, láthatóan télállóra tervezett és nem túl informatív - a képen is látható - csúcsemlékműtől a körpanoráma egyszerűen pazar. A csúcsemlékmű egyébként vicc, ha mi nem mondjuk neked nem is tudod, hogy a Heukuppén vagy, egy árva felirat sincs, tábla x-tart-végtelenhez éve nincs, kitáblázott túraösvényt ne is keress, a környéken az egyetlen tábla a Kis Kuppe felé mutat. Na mindegy, mindenben Ausztria sem lehet szervezett...
Lejönni a Heukuppéről sem nehéz, csak lépni kell...
(Uhh...)

 

16:30 körül indulunk haza (előtte le is jövünk a hegyről...), ha történetesen budapesti vagy, nagyjából 21:15 körül érkezel Budapestre. 

 

 

Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon schneeberg_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre

 

 

 

 

Jelentkezés az osztrák túrákra 

A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon gondosan olvasd el, majd a schneeberg_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot. Kérjük, hogy a "Mit kell hozni a túrára?" menüpontot is alaposan tanulmányozd, különös tekintettel a túrabakancs, kamásli, zokni, naptejnapszemüveg
sapka, túrabot, fejlámpa, öltözködés, sál, kesztyű, sok folyadék részekre, az ott írottak betartása kötelező, köszönjük megszívlelésüket. 

 

 

Az ausztriai túra díjának utalása

Az osztrák (Hohe Wand-, Rax-, Schneeberg- stb.) túrák díjának utalása során csak a díjat kell utalni. Az utazási költséghez történő hozzájárulást forintban a beszálláskor annak a telekocsi sofőrjének kell átadni készpénzben akihez beszállsz.  
Az osztrák túra díja az alábbi címre utalandó. 
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
Az utaláskor a megjegyzés rovatba kérjük az ausztriai túrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal) és a túra időpontját (hónap, nap) beírni. Pl. a közlemény rovat helyes kitöltése az alábbi: 

1039 Budapest, Bécsi út 111.
2019. június 16. 
Heukuppe