Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. október 12-13. Ausztriai túra: Schneealpe, választhatóan 1 vagy 2 nap

ausztria-tura-92.jpgVálaszthatóan 1 vagy 2 napos álomtúra Ausztriában  Lehet jönni csak az első, és lehet jönni csak a második napi túrára is, de a legjobb, ha mindkét napra jössz. 

Utazás választhatóan
i) saját autóval vagy
ii) telekocsi rendszerben.  

Hol találkozunk? Az első gyülekezési pont az M1-es autópálya 162 km-es kijáratánál található MOL-kút, ahol 7:45-kor egy fehér Toyotát kell meglátnod a parkolóban, amely nem lesz nehéz mivel igencsak méretes narancs színű hátizsák lesz a tetején.
A másik lehetőség, hogy "kint", azaz Ausztriában találkozunk, ebben az esetben az e-mailben megadott osztrák címen lesz a randevú, ahova 9:45-re, legkésőbb 10 órára kell megérkezni. A pontos érkezéshez Budapestről például 6-kor (vagy korábban) kell indulni.  


ausztria-tura-14.jpgA jelentkezési lapon kérjük jelezd, hogy hogyan fogsz utazni! Ha saját kocsival jössz, veszel-e fel szívesen utast. Összehozzuk a helyeket felajánló autósokat a kocsiba beszállni kívánókkal. A cél, hogy egy autóban, ha lehet, ne 1-2, hanem 4, gyerekek esetén 5 fő legyen.

Ez a "telekocsi" rendszer. Például összehozzuk a pécsi autóst egy párral, aki kaposvári. A szívesen felajánlón van a hangsúly, ha valaki egymaga jön autóval, az is szent magánügy. Akik utasként sofőrökhöz beszállnak, egységesen 6990 Ft-ot fizetnek a telekocsi sofőrjének az oda-vissza útért. 
 

 

 

1. napi túra a Schneealpén: az 1903 méteres Windberg csúcsra hoppanálunk

ausztria-tura-10.jpgHa nem a mosonmagyaróvári MOL-kútnál (lásd a fentebb írottakat), akkor Ausztriában az egyeztetett helyen találkozunk 10-kor. E-mailben térképet küldünk a találkozási helyről és természetesen címet is kapsz majd. 

 

 

Tengerszint felett hozzávetőleg 1400 méteres magasságban - egy hütte kedves tulajdonosainak szívességéből egy magánút végén ! - parkolunk, innen indulunk felfelé. 

Ha ügyesek vagyunk nem tévedünk el. Még meggondolhatod magad :))

 

 

ausztria-tura-5.jpgA tréfát félretéve, férfiasan és nőiesen beismerjük, hogy kezdetben voltak igencsak szép eltévedéseink.... ugyebár a méretek plusz az, hogy Ausztriában ha létezik is ösvény, jelzés vagy nincs vagy olyan, hogy ......

 

De komolyra fordítva, két évtizedes túratapasztalatunknak hála még itt is nyugodtan bízhatod ránk magad. 

 

ausztria-tura-13.jpgTermészetesen rengeteg kisebb pihenőt tartunk. Ne felejts el rendszeresen inni, de persze oszd be a folyadékot. 
 
 
 
Technikai szempontból a 10.2 km-es túra az ég adta világon semmilyen felkészültséget nem igényel, enyhén hullámzó terepen, majd szigorú kaptató nélkül érünk fel a Windbergre, amely a Schneealpe 1903 méteres csúcsa. 
 
 
ausztria-tura-6.jpgA túra szintideje elvileg 3 óra 37 perc, de mi a túrát a rengeteg pihenő és fotószünet, békés uzsonnázgatás, szieszta miatt durván 6 óra alatt tesszük meg (igen, hova siessünk :)) és 16 órakor érkezünk vissza a kocsikhoz. 
 
 
Kifejezetten gyerekbarát túra, az osztrákok olyan apró csemetékkel is nekivágnak, hogy el sem hiszed majd.
Az ingyenes parkolóhoz érkezünk. 
 
 
 
ausztria-tura-119.jpg2. napi túra: a Schneealpe egyik legszebb útvonalán 
Ha csak erre a túranapra jössz, Ausztriában egy ingyenes parkolóban találkozunk 10-kor.
 
A parkoló helyét mutató térképet természetesen e-mailben elküldjük a túra résztvevőinek.
 
 
ausztria-tura-129.jpgElképzelhetetlen, elmondhatatlan, leírhatatlan. No comment. Muszáj, kötelező látni. Kegyetlen.
A hihetetlenül sok szépet adó túranap 16:30-kor ér véget. 

Érkezés a cél / lakhely függvényében, Budapestre például 21 óra körül.  

 

 

 

Osztrák túráink díjai és az egyéb költségek

 

 

 

Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon schneeberg_gyalogtura@yahoo.com

 

 

 

Jelentkezés az ausztriai túrára 
A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon tekintsd át, majd a schneeberg_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot és kérjük a túra díjának átutalását. 
Kérjük, hogy a "Mit kell hozni?" menüpontot is nézd át, különös tekintettel a túrabakancs, zokni, naptejnapszemüveg, sapka, túrabot, fejlámpa, öltözködés, sok folyadék részekre.

 

 

Az osztrák túra díjának utalása
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a túrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a túra kezdőnapját és helyét beírni. Példa: 
1139 Bp., Csokonay u. 19.,
2019. október 12-13.
 
Ausztriai túra: Schneealpe