Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. október 23-i túra Ausztriában: Medve-szurdok túra

medve-szurdok-02-www.ausztria-tura.hu.jpg2019. október 23-i osztrák túra: Medve-szurdok túra

 

 

 

 

Ausztria egyik top-top helye.

 

 

Eljött a pillanat, amikor NEM kell halasztanod tovább. 

 

Ha eddig azért halogattad, mert messze van, akkor medve-szurdok-01-www.ausztria-tura.hu.jpgmost EZEN a túrán a máshol megszokott hajnal 5 órás indulás, hajnali 3-kor csörgő ébresztő nélkül lehet a tiéd a világ egyik legszebb helye. 


Ha eddig azért halogattad, mert hallottad, hogy az oda-vissza napi (Bp-től számított) 10 órás utazás miatt csak egy őrült rohanás a túra és fotózni sincs időd, akkor most gyere! 
medve-szurdok-07-www.ausztria-tura.hu.jpgÍme egy Medve-szurdok túra KÉNYELMES tempóval túrázva. 
 

 

 

Ez az a túra a Medve-szurdokban, amikor nem azt érzed, hogy űzött vadként hajt a túravezető.

 

 

 

medve-szurdok-14-osztrak-tura-www.ausztria-tura.hu.jpg

Ha pedig azért mondtad magadban, hogy: "majd legközelebb", mert hallottad, hogy itt a közelben még van egy óriási csoda, és mindig roppant nagy csacsiságnak tűnt, hogy ha már egyszer kiutazol, akkor kihagyd a Hochlantsch-t, akkor megint csak eljött a TE túrád ideje. 
 
 


medve-szurdok-15-osztrak-tura-www.ausztria-tura.hu.jpgUgyanis a túra előtti napon az osztrák határnál szállunk meg a Szigetközben, és a Szigetközből már csak két óra az út. Ha akarod tudni, hogy egy Medve szurdok túra milyen "kompromisszumok" nélkül, gyere! Lásd meg, érezd a csodát. Tapintsd meg a falakat, halljad a víz morajlását és lásd Ausztria egyik világhírű nevezetességét. Gyere!  

 

 

Az osztrák túrára az utazás választhatóan
1. saját kocsival a túra előtti este bárhonnan az országból az e-mailben megadott Mosonmagyaróvár közeli címre vagy
2. telekocsi rendszerben. A jelentkezési lapon kérjük jelezd, hogy hogyan fogsz utazni, ha saját kocsival jössz, veszel-e fel szívesen utast. Összehozzuk a szabad helyeket szívesen felajánló autósokat a kocsiba beszállni kívánókkal, hogy egy autóban, ha lehet, ne 1-2, hanem 4, gyerekek esetén 5 fő legyen. Mondjuk egy szegedi pár felvesz Kecskeméten két utast vagy ha egy nógrádi községből indulsz egyedül, elég Bp-ig jönni a saját kocsiddal. Ez a "telekocsi" rendszer. A szívesen felajánlón van a hangsúly, ha valaki egymaga jön autóval, az is szent magánügy. Akik utasként sofőrökhöz beszállnak, egységesen 6990 Ft-ot fizetnek az oda-vissza útért a telekocsi sofőrjének. Az utazással, közlekedéssel kapcsolatban minden tudnivalót e-mailben elküldünk, ide értve a térképet is! Ha nem a konvojjal jöttök, induljatok az indokoltnak tűnőnél korábban   
 

 

Szállás 
szallas-01-medve-szurdok-www.ausztria-tura.hu.jpgNem kötelező velünk megszállni a Szigetközben, aki szeretné, az természetesen maga is foglalhatja a szállását bárhol, akár kint Ausztriában. A szállás díját NEM kell utalni, azt közvetlenül a szállásadónak fizetheted. 

 

 

 

Választhatóan Medve-szurdok túra vagy 
Medve-szurdok + túra a Hochlantsch csúcsára 
teichalmsee-medve-szurdok-100-www.ausztria-tura.hu.jpgAzokkal, akik maguk foglalták a nulladik napi szállásukat és Ausztriában alszanak, azokkal az e-mailben egyeztetett helyen találkozunk 9:30-kor. (A reggeli Ausztriában jellemzően 8-kor van, feltételezzük, hogy aki Ausztriában szállt meg, azok 8:45-re készen vannak a reggelivel, így még akkor is meg tudsz érkezni, ha 20 km távolságban van a szállásotok. Ha önállóan foglaltátok a szállásotokat, akkor e-mailben térképet küldünk a találkozás helyéről. Ha a Mosonmagyaróvár közelében szálltál meg, és mi foglaltuk a szállásodat, akkor 6:30-kor indulunk a szállástól. Ha viszont Mosonmagyaróvár közelében magad foglaltad a nulladik napi éjszakára a szállásodat, és szeretnél a konvojhoz csatlakozni, akkor a Mosonmagyaróvárhoz közeli, az M1-es autópálya 162 km-es kijáratánál található MOL-kúttól reggel 7-kor indulunk. Még egyszer. Mindenki e-mailben térképeket kap, az egyiken bejelöljük a Mosonmagyaróvár közeli találkozási pontot, ahol 7-kor találkozunk, a másik térkép pedig mutatja, hogy Ausztrián belül hova kell jönni.  

 

 

medve-szurdok-06-www.ausztria-tura.hu.jpgHát mit is írjunk? Szuper túra lesz, pontosabban akár kettő, mivel dönthetsz, hogy a közepes vagy az erősebb, nagyobb szintkülönbséget legyőző túrának indulsz neki. Ha éppen nem vagy csúcsformában, ha most lehetne jobb is a kondid, akkor elég a Medve-szurdok, de ha rendszeresen mozogsz, nyugodtan próbáld ki magad az erős túrán. Igen el fogunk fáradni, de tudd, hogy senki nem várja, hogy az íróasztal mellől felpattanva ugorj fel a Mount Everestre. Viszont nyugodt szívvel buzdítunk is, lévén a csigatempó és sok megállás mellett nagyságrendileg többet fogsz tudni menni, mint amit gondolsz magadról!

 

medve-szurdok-13-osztrak-tura-www.ausztria-tura.hu.jpgAmi a két túrában közös. Egy semmihez sem hasonlítható séta vad vízesések és a puszta sziklák között, miközben nem kevesebb, mint 164 számozott, 5 számozatlan létrán/hídon fogsz átmenni, közben "némi" magasságkülönbséget leküzdeni. Akik az erősebb túrára szavaznak, azokra vár még egy nirvána, 1720 méteren adják.
 

 

hochlantsch-01-www.ausztria-tura.hu.jpg

17:00 óra körül vagyunk lent a kocsiknál, wc, ledobjuk a bakancsokat, felvesszük "az autós cipőket", indulás haza.
Érkezés (legalábbis a budapesti túrázók esetén) Budapestre 22 óra magasságában.  

 

 

 

Osztrák túráink díjai és az egyéb költségek

 

 

 

Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon schneeberg_gyalogtura@yahoo.com

 

 

 

Jelentkezés az osztrák túrára 
A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon olvasd el, majd a schneeberg_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot, amelyet a kékkel írt szavakra történő kattintással tudsz letölteni. Kérjük, hogy az "Ajánlások...." (tartalmilag "Mit kell hozni?") menüpontot is nézd át, különös tekintettel a túrabakancs, kamásli, zokni, naptejnapszemüveg
sapka, túrabot, fejlámpa, öltözködés, sál, kesztyű, sok folyadék részekre. 

 

 

 

A túradíj utalása
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a túrára jelentkező nevét, irányítószámmal együtt a számlázási címet, a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és helyét beírni. Példa: 

1139 Budapest, Mixnitz u. 9,
2019. október 23.
Osztrák túra: Medve-szurdok