Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. szeptember 28-29-i ausztriai túra: Schneealpe túra gyermekes családoknak, választhatóan 1 vagy 2 napban

ausztria-tura-92.jpgVálaszthatóan 1 vagy 2 napos álomtúra Ausztriában  Lehet jönni csak az első, és lehet jönni csak a második napi túrára is, de a legjobb, ha mindkét napra jössz. 

Utazás választhatóan
i) saját autóval vagy
ii) telekocsi rendszerben.  

Hol találkozunk? Az első gyülekezési pont az M1-es autópálya 162 km-es kijáratánál található MOL-kút, ahol 7:30-kor egy fehér Toyotát kell meglátnod a parkolóban, amely nem lesz nehéz mivel igencsak méretes narancs színű hátizsák lesz a tetején.
A másik lehetőség, hogy "kint", azaz Ausztriában találkozunk, ebben az esetben az e-mailben megadott osztrák címen lesz a randevú, ahova 10:00-re kell megérkezni. A pontos érkezéshez Budapestről (feltéve, hogy nagyon közel vagy az M1-eshez) például 6-kor (vagy korábban) kell indulni.  


ausztria-tura-14.jpgA jelentkezési lapon kérjük jelezd, hogy hogyan fogsz utazni! Ha saját kocsival jössz, veszel-e fel szívesen utast. 

 

 

Összehozzuk a helyeket felajánló autósokat a kocsiba beszállni kívánókkal. A cél, hogy egy autóban, ha lehet, ne 1-2, hanem 4, gyerekek esetén 5 fő legyen.

Ez a "telekocsi" rendszer. Például összehozzuk a pécsi autóst egy párral, aki kaposvári. A szívesen felajánlón van a hangsúly, ha valaki egymaga jön autóval, az is szent magánügy. Akik utasként sofőrökhöz beszállnak, egységesen 6990 Ft-ot fizetnek a telekocsi sofőrjének az oda-vissza útért. 
 

 

 

1. napi túra a Schneealpén: az 1903 méteres Windberg csúcsra hoppanálunk

ausztria-tura-10.jpgHa nem a mosonmagyaróvári MOL-kútnál (lásd a fentebb írottakat), akkor Ausztriában az egyeztetett helyen találkozunk 10-kor. 

 

 

E-mailben térképet küldünk a találkozási helyről és természetesen címet is kapsz majd. 

 

 

A találkozási ponttól még mindig autózunk (készülj arra, hogy autónként a magán út használati díj 6 euró) és tengerszint felett 1400 méteres magasságban parkolunk, innen indulunk felfelé. 

Ha ügyesek vagyunk nem tévedünk el. Még meggondolhatod magad :))

 

 

ausztria-tura-5.jpgA tréfát félretéve, beismerjük, hogy kezdetben voltak szép eltévedéseink.... ugyebár a méretek plusz az, hogy Ausztriában ha létezik is ösvény, jelzés vagy nincs vagy olyan, hogy ......

 

De komolyra fordítva, két évtizedes túratapasztalatunknak hála még itt is nyugodtan bízhatod ránk magad. 

 

 

 

ausztria-tura-13.jpgTermészetesen rengeteg kisebb pihenőt tartunk. Ne felejts el rendszeresen inni, de persze oszd be a folyadékot. 
 
 
 
Az időjárás és a résztvevők igényei alapján választunk konkrét útvonalat. Technikai szempontból a vagy 9 kilométeres vagy 10.2 km hosszú túraútvonal az ég adta világon semmilyen felkészültséget nem igényel.
Ahogyan már olvastad, eleve tengerszint felett 1400 méter környékén parkolunk, és innen enyhén hullámzó terepen, majd szigorú kaptató nélkül érünk fel a Windbergre, amely a Schneealpe 1903 méteres csúcsa. Kényelmes túra, kegyetlenül szép kilátással, ahova akár a sportos "egész kicsik" is nyugodtan jöhetnek! 
 
 
 
ausztria-tura-6.jpgA szintidő természetesen attól függ, hogy melyik útvonalat választjuk. A túra két útvonala függvényében a túra szintideje vagy 3 óra 24 perc, vagy (elvileg ez a maximum) 3 óra 37 perc, de mi a túrát a rengeteg pihenő és fotószünet, békés uzsonnázgatás, szieszta miatt durván 6 óra alatt tesszük meg (igen, hova siessünk :)) és 16 óra körül érkezünk vissza a kocsikhoz. 
 
 
Ez a túra, kifejezetten gyerekbarát túra, az osztrákok olyan apró csemetékkel is nekivágnak, hogy el sem hiszed majd. A túra végén visszaérkezünk a parkolóhoz, ahol a túranap ideje alatt a kocsid parkolt.  
 
 
 
 
 
ausztria-tura-119.jpg2. napi túra: a Schneealpe egyik legszebb útvonalán 
 
 
 
 
Ha csak erre a túranapra jössz, Ausztriában egy ingyenes parkolóban találkozunk 10-kor.
 
A parkoló helyét mutató térképet természetesen e-mailben elküldjük a túra résztvevőinek.
 
Elképzelhetetlen, elmondhatatlan, leírhatatlan. 
No comment. Muszáj, kötelező látni. 
 
 
ausztria-tura-129.jpgKegyetlen.
A hihetetlenül sok szépet adó túranap 16:30-kor ér véget. 

Érkezés a cél / lakhely függvényében, Budapestre például 21 óra körül.  

 

 

 

Osztrák túráink díjai és az egyéb költségek

 

 

 

Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon schneeberg_gyalogtura@yahoo.com

 

 

 

Jelentkezés az ausztriai túrára 
A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon tekintsd át, majd a schneeberg_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot és kérjük a túra díjának átutalását. 
Kérjük, hogy a "Mit kell hozni?" menüpontot is nézd át, különös tekintettel a túrabakancs, zokni, naptejnapszemüveg, sapka, túrabot, fejlámpa, öltözködés, sok folyadék részekre.

 

 

Az osztrák túra díjának utalása
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a túrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a túra kezdőnapját és helyét beírni. Példa: 
1139 Bp., Csokonay u. 19.,
2019. szeptember 28-29.
 
Ausztriai túra: Schneealpe