Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020. március 13-15. Hótalpas túra Ausztria: családi túrák választhatóan 1-2-3 napban

fele-menet-3-www.ausztria-tura.hu-osztrak-tura.jpg2020. március 13-15. Ausztria hótalpazás! Könnyű, az egész családnak szóló, akár 3-generációs, sétálgatós hótalpas túrázás Ausztriában: részben hótalpas túra, részben csúszásgátló hómacskás túra Ausztriában. Vagyis! A honlap bal oldali menüoszlopában található

  • március 13-i ausztriai hótalpas túra
  • március 14-i osztrák hótalpas túra és végül a
  • március 15-i ausztriai hótalpazás egyetlen, akár 3 napos téli túrára "olvasztható egybe". Az egyes hótalpas napokból, mintha modulok lennének, hosszabb hótalpazásod is lehet. Ha az egyes hótalpas túra napokat lego kockának fogjuk fel, a kockákból 2 vagy 3 napos hótalpazás építhetsz magadnak!!! 
    Az egyes hótalpazások leírásához kérjük kattints rá az egyes napokra!

 

 

A hótalpazásra utazás saját autóval vagy telekocsi rendszerben javasoltan a nulladik napon. Azért javasoljuk a nulladik napi érkezést, mert az első napi hótalpazásra reggel indulunk. Bár ha valaki soproni, szombathelyi, kőszegi, stb. akkor a nulladik napi utazás, de még az osztrák szállás is felesleges, hiszen lehet "ingázni". Ha viszont (mondjuk) budapesti vagy, vagy Budapest-környékén laksz, azért is jó a legalább részben nulladik napi utazás, mert ahhoz, hogy időre kint legyél, elég korán kéne indulnod. Sőt. Ha még azzal is kalkulálsz, hogy Hegyeshalomnál lehet, hogy hosszú az ellenőrzés, akkor még korábban kell indulni, pláne, ha osztrák autópálya-matricát is kell venned. A jelentkezési lapon kérjük jelezd, hogy hogyan fogsz utazni, ha saját kocsival jössz, veszel-e fel szívesen utast. Összehozzuk a helyeket felajánló autósokat a kocsiba beszállni kívánókkal, hogy egy autóban, ha lehet, ne 1-2, hanem 4, gyerekek esetén 5 fő legyen. Akik utasként telekocsiba vagy minibuszba szállnak, egységesen 6990 Ft-ot fizetnek a beszálláskor az oda-vissza út költség-hozzájárulásaként a sofőrnek. Az utazással, közlekedéssel kapcsolatban minden tudnivalót e-mailben elküldünk, ide értve a térképet is! Ha (csak példa) egy pécsi autós valakit Kaposváron, majd Szentgotthárdon vesz fel, az a kocsi (célszerűen) Graz irányában lépi át a határt. 

  

 

 

Szállás és étkezés az osztrák hótalpas túrán 
-ausztria-tura-szallas.jpgAnnak, aki kéri, hogy foglaljuk a szobát, HA időben jelentkezik, foglaljuk a szállását. Egyszerű, 1-2-3-4 ágyas panziós szobákat foglalunk. Osztrák mércével az olcsó kategóriát célozzuk meg! (Bizony). Aki későn jelentkezik, az kérjük, hogy foglalja maga a szállását a Schneeberg környékén. A reggelis szállás ára 42 euró, a reggeli nélküli szállás 37 euró (per fő/per éjszaka), az egyágyas felár 12 euró. A Schneeberg régióban természetesen mindenki ott vesz ki szállást, ahol tetszik. Az önálló szállásfoglalás a Schneeberg / Rax régióban a booking.com segítségével néhány perces művelet.


-1-agyas.jpgA túradíjat már átutalt túrázóknak elküldjük azon települések nevét, amelyek közel vannak a túra helyszínéhez, ahol érdemes foglalni, ill. azt is, hogy pontosan honnan indulunk. Vacsora: önellátó, vagy vár rátok akár a szállás (nagyon jó) étterme (tényleg szuper a konyha) vagy a közeli számtalan étterem, pizzéria, ill. a saját magatok által hozott élelmet tudod a szobádban elfogyasztani. Fontos. A szobákban nincs mikro, nincs (teafőzéshez) vízmelegítő, de a csapból a teafőzéshez tökéletesen jó, "szinte 100%-os" víz folyik, elég ha bögrét hozol magadnak.  

 

 

 

Hótalpas és/vagy csúszásgátló hómacskás túra 
Ha a jelentkezési lapon jelölted, hogy szeretnél bérelni, akkor átveszed a nap során használható hótalpat és csúszásgátló hómacskát. 
hotalpas-szlovak-tura-hotalpas-osztrak-tura.jpgA túrabakancsoddal lépsz majd a hótalpba. A hótalp egy kényelmes, könnyű és ügyes jószág, arra jó, hogy ne süllyedj el vele a mély hóban. A hótalpat a saját bakancsodon egy mozdulattal rögzíted, ahhoz hasonlít, amikor bakanccsal a síléced kötésébe lépsz. Kb. 30 mp. múlva olyan lesz, mintha egész életedben hótalppal szaladgáltál volna. Ha van saját hótalpad, hozd magaddal, ha nincs, segítünk bérelni vagy béreljük neked vagy bérelhetsz tőlünk. hotalpas-tura-a-schneebergen-www.ausztria-tura.hu.jpgA hótalp bérleti díja jellemzően 10 euró/pár/nap, amely az időpont és hely függvényében változhat. Kisebb létszám esetén a hótalp bérelhető tőlünk is (3300 Ft/nap/egy pár hótalp).

 


 

csuszagatlo-homacska.jpgNagyon valószínű, hogy a túra csúszós, ill. kemény havas szakaszain csúszásgátló hómacskára lesz szükség. Ha nem hozol, 47-es méretig tudsz tőlünk bérelni. A bérleti díj: 3300 Ft/nap/egy pár csúszásgátló hómacska.

 

Csomagolj magadnak szendvicset. Termoszban meleg teát legalább 2 litert hozzatok, plusz magas víztartalmú gyümölcsöket; narancsot, almát és indulás előtt idd "tele" magad. Rétegesen öltözködj, lehetőleg lélegző ruházattal. Váltás zoknit, cipőt, nadrágot, trikót, pólót is hozzál. A túrát követően kulturált mosdóban is át tudsz öltözni. Kötelező a korábban már viselt (bejáratott) túrabakancs

 
 
 

snilovske-sedlo-kis-fatra-tura-gyalogtura-07.jpg

Ha van saját túrabotod, hozzál túrabotot / síbotot (tányérral), ha nincs, tudsz tőlünk bérelni. (2 euró vagy 660 Ft/nap/pár). Továbbá a magas hóban mindenképpen szükséges a kamásli. Kamáslit pl. a Decathlonban tudsz venni. Előzetes jelzésed esetén szintén tudsz bérelni. (2 euró vagy 660 Ft/nap/pár). Ha nem évi egy túrát tervezel, jobban megéri neked is a saját kamásli vásárlása. 
 
 
 
hotalptarto-zsak.jpg
Fontos. Hagyj a legalább 50-60 literes hátizsákodban a hótalpnak helyet, vagy ha kisebb a hátizsákod, akkor olyan hátizsákot hozzál, amire a hótalpakat vagy a hótalp zsákját kívülről tudod rögzíteni, akár egy kis zsinórral tudd rákötni vagy hozz egy mini karabinert.
 
 
 
Ne felejtsd el a naptejet és mindenképpen kell UV-szűrős napszemüveg. Fent az UV-sugárzás plusz a hó nagyon vakít. Kell még két pár kesztyű, vagy egy pár, át nem ázó síkesztyű. Sapka, sál. Ami a sapkát illeti. Ha nincs nagy szél, érdemes vitorlás sapkát is hoznod, olyat, ami a füledet is takarja, ill. van simlédere. 
 
 
 
 
 
Osztrák hótalpazásaink és csúszásgátló hómacskás túráink díjai és az egyéb költségek

 

 

Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon schneeberg_gyalogtura@yahoo.com email címre


 

Jelentkezés a hótalpas osztrák túrára 
A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a hótalpazásra történő jelentkezést megelőzően a honlapon alaposan tanulmányozd át, majd a schneeberg_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot. Kérjük, hogy a "Mit kell hozni a túrára?" menüpontot is gondosan olvasd végig, különös tekintettel a túrabakancs, kamásli, hótalp, csúszásgátló hómacska, zokni, naptej, napszemüveg, sapka, túrabot, fejlámpa, öltözködés, sál, két pár kesztyű vagy 1 pár síkesztyű, sok (alkoholmentes) folyadék (meleg tea termoszban), költőpénz, gyógyszerek (inzulin!) részekre, amelyek betartása / hozatala / viselése kötelező, az ott írottak megszívlelését köszönjük. Javasoljuk a (kék) EU-kártya kiváltását. Feltétlenül javasoljuk, hogy kössetek biztosítást.  

 

 

A hótalpas osztrák túrák díjfizetése
A hótalpazás vagy téli túra díjának utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük az osztrák hótalpas túrára jelentkező számlázási címét - irányítószámmal együtt - a hótalpas túra időpontját, végül a hótalpazás helyét (esetünkben Ausztriát) beírni. Fontos! A nevet nem kell beírni, csak foglalja a közlemény rovatok amúgy is kevés helyét és felesleges, hiszen azzal kezdődik a banki tájékoztató, hogy kitől jött a mekkora összeg.

Példa a közlemény rovat kitöltésére.  
1121 Bp., Zugligeti út 131. 
2020. március 13-15. 
Hótalpas túra, Ausztria: Schneeberg és Rax

Az osztrák (Hohe Wand-, Rax-, Schneeberg- stb.) hótalpas és téli túrák díjának utalása során csak a díjat kell utalni. Az utazási díjat, a hótalpak és a csúszásgátló hómacska bérleti díját NEM kell utalni. 
Az utazási költséget forintban a beszálláskor a téged hozó kocsi sofőrjének kell átadni, a hótalpak, csúszásgátló hómacskák bérleti díját kint kell fizetni. Mind a hótalp, mind a csúszásgátló macska bérleti díja 3300 Ft/pár/nap, amelyet a túra esetleges lemondása esetén át kell utalni. Ha a szállást mi foglaltuk neked, akkor a szállásdíjat is lemondás esetén át kell utalni.