Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020. szeptember 5. Túra, Ausztria: a Schneeberg alsó régiói

vizeses-schneeberg-tura-gyalogtura-ausztria-tura.jpgCsaládi bakancsos gyalogúra Ausztriában: végtelenül békés és kellemes, kirándulás jellegű könnyű túra a Schneeberg alsóbb régióiban. A programban egy csodaszép vízesés meglátogatása is szerepel.  
A túratáv: 10 km. Szintkülönbség: közel 450 méter. 

 

 

 

 

wasserfall.jpgAz osztrák túrára az utazás választhatóan vagy részben a nulladik napon történik (a túra előtti éjszakára szigetközi, Mosonmagyaróvár közeli szállást tudunk neked foglalni) vagy a túranap reggelén is lehetséges.  
Akár így, akár úgy utazol, 7:30-kor találkozunk Mosonmagyaróvár után az M1-es autópálya 162-es kijárata közelében a MOL-benzinkútnál. E-mailben elküldjük a részleteket, azt is, hogy hol találunk egymásra a benzinkút parkolóján belül. Jelentkezz nyugodtan akkor is ha nem akarsz saját kocsival jönni, telekocsikat szervezünk. A jelentkezési lapon kérjük jelezd, hogy hogyan fogsz utazni, ha saját kocsival jössz, veszel-e fel szívesen utast. Összehozzuk a szabad helyeket szívesen felajánló autósokat a kocsiba beszállni kívánókkal, hogy egy autóban, ha lehet, ne 1-2, hanem 4, gyerekek esetén 5 fő legyen. Mondjuk egy szegedi pár felvesz Kecskeméten két utast vagy ha egy nógrádi községből indulsz egyedül, elég Bp-ig jönni a saját kocsiddal. Ez a "telekocsi" rendszer. A szívesen felajánlón van a hangsúly, ha valaki egymaga jön autóval, az is szent magánügy. Akik utasként sofőrökhöz beszállnak, egységesen 6990 Ft-ot fizetnek az oda-vissza útért a telekocsi sofőrjének. Az utazást bízd ránk, csak akkor kell a jelentkezési díjat fizetni, ha az utazásod megnyugtatóan megoldódott.

 

 

 

Túra a Schneeberg alsó régiójában 

burg-losenheim.jpg
A túra során vár rád egy helyes kis vár megtekintése kívülről (nem megyünk be), ami leginkább a felújítás előtti
Füzérhez hasonlít, néhány überklassz panoráma, egy szurdokvízesés, amely csekély 20 méter magas, egy kellemes erdei körtúra monumentális fenyvesekben és fenséges kilátás, pontosabban fellátás a Schneebergre.  
 
 
 

 

scheeberg-tura-gyalogtura-ausztria-alpok-tura-2.jpg

A bakancsok szorosra fűzését követő első kellemes séta után már egy szinte Niagara (na jó, lehet, hogy kisebb) méretű vízesés alatt fotózhatunk, majd a vízesést tápláló patak közelében törnek előre csapataink. 
 
 
 
 
Ebédünket saját tarisznyából (hátizsákból) mesebeli kilátás mellett fogyasztjuk el.
 
 
schneeberg-alpok-ausztria-osztrak-tura-gyalogtura-kirandulas-szurdok-4.jpgAz ebédszünet után indulunk tovább. 
Hamarosan a képen is látható, nagyon könnyen, nem éppen a Mount Everest alaptábor megközelítésre emlékeztető útról csodáljuk meg a környező hegyeket, akár biciklivel is jöhetsz, tényleg nagyon könnyű az út.  
 
 
 
 
schneeberg-tura-gyalogtura-2.jpg
Pörögnek az események, észre sem vesszük, hogy felértünk 1248 méter magasba, ahonnan kb. másfél órás sétával jutunk vissza a kocsikhoz. A kellemes túranap 16:30 körül ér véget

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 
Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon schneeberg_gyalogtura@yahoo.com 

Jelentkezés az osztrák túrára 
dsc_0417--1-.jpgA részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon olvasd el, majd a schneeberg_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot. Kérjük, hogy az "Ajánlások...." (tartalmilag "Mit kell hozni?") menüpontot is nézd át, különös tekintettel a túrabakancs, kamásli, zokni, naptejnapszemüveg, sapka, túrabot, fejlámpa, öltözködés, sál, kesztyű, sok folyadék részekre. 

 

 

Az ausztriai túra díjának utalása

Az osztrák túra díja az alábbi címre utalandó. 
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
Az utaláskor a megjegyzés rovatba kérjük 
a számlázási címet (irányítószámmal együtt) és túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) valamint helyét beírni. Pl. a közlemény rovat helyes kitöltése az alábbi: 
1133 Budapest, Székely u. 13.
2020. szeptember 5.
Ausztria túra: Schneeberg

Az osztrák (Hohe Wand-, Rax-, Schneeberg- stb.) túrák díjának utalása során csak a díjat kell utalni. Az utazási díjat kérjük ne utald / ne utalja. Az utazási költséghez a hozzájárulásokat a beszálláskor a telekocsi sofőrjének kell adni, ha pedig te veszel fel utast, neked fogja az utasod a beszálláskor az utazási költség-hozzájárulást fizetni.