Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022. augusztus 22-23. Ausztria túra: Medve-szurdok

medve-szurdok-02-www.ausztria-tura.hu.jpgKampalpe + Medve-szurdok túra. 

 

 

 

 

 

Ausztria egy fantasztikus és egyik top-top, méltán világhírű helye. Ha eddig azt mondtad magadnak, hogy "igen, persze, nem hagyom ki, de majd valamikor máskor", akkor eljött a pillanat, amikor NEM kell halasztanod tovább. 

 

 

Ha azért halogattad, mert messze van, akkor medve-szurdok-01-www.ausztria-tura.hu.jpgmost brutálisan hajnali indulás nélkül lehet a tiéd a világ egyik legszebb helye. 


 

 

Ha eddig azért halogattad, mert hallottad, hogy a 4 és fél órás, az oda-vissza, Bp-től számított 9 órás utazás miatt csak egy őrült rohanás a túra és fotózni sincs időd, akkor most gyere! 

 

 


medve-szurdok-07-www.ausztria-tura.hu.jpgÍme egy Medve-szurdok túra KÉNYELMES tempóval túrázva. 
 

 

 

 

Ez az a túra a Medve-szurdokban, amikor nem azt érzed, hogy űzött vadként hajt a túravezető.

 

 

 

medve-szurdok-14-osztrak-tura-www.ausztria-tura.hu.jpg

Ha pedig azért mondtad magadban, hogy: "majd legközelebb", mert hallottad, hogy itt a közelben még van egy óriási csoda, és mindig roppant nagy csacsiságnak tűnt, hogy ha már egyszer kiutazol, akkor kihagyd a Hochlantsch-t, akkor megint csak eljött a TE túrád ideje. 
 
 
 
 
 
 

medve-szurdok-15-osztrak-tura-www.ausztria-tura.hu.jpgAz osztrák túra első napján kiutazás, Semmering környékén 6 óra időtartamban 8,4 km-es show-time, a második nap pedig Medve-szurdok. Ha akarod tudni, hogy egy Medve szurdok túra milyen rohanás és "kompromisszumok" nélkül, gyere! Ne habozz, ne halogasd tovább! Lásd meg, érezd a csodát. Tapintsd meg a falakat, halljad a víz morajlását és lásd Ausztria egyik világhírű nevezetességét!  

 

 

 
 
A túrára az utazás választhatóan
1. saját kocsival a túra reggelén bárhonnan az országból az e-mailben megadott ausztriai címre vagy
2. telekocsi rendszerben a túra reggelén történik. A jelentkezési lapon kérjük jelezd, hogy hogyan fogsz utazni! Ha saját kocsival jössz, veszel-e fel szívesen utast. Összehozzuk a szabad helyeket szívesen felajánló autósokat a kocsiba beszállni kívánókkal, hogy 19 fő ne 10 autóval jöjjön, hogy egy autóban, ha lehet, ne 1-2, hanem mondjuk 4 túrázó legyen. A telekocsi arról szól, hogy - mondjuk - egy szegedi pár felvesz Kecskeméten két utast. Vagy egy nógrádi községből egyedül jövő eljön Bp-ig a saját kocsijával és Bp-en beszáll valakihze. Ez a "telekocsi" rendszer. A szívesen felajánlón van a hangsúly, ha valaki egymaga jön autóval, az is szent magánügy. Akik utasként sofőrökhöz beszállnak, egységesen 6990 Ft-ot fizetnek az oda-vissza útért a telekocsi sofőrjének. A telekocsik egy részével Budapestről 7:30-kor indulunk. Ha több a kocsiba beszállni kívánó túrázó, mint a szabad helyet felajánló túrázónk, akkor minibuszt (is) indítunk Budapest, XII. Zugligeti út 93. szám elől. Ez a libegő alsó végállomása, olyan parkoló, amire rálát rendőr, egyúttal a Nyugati térről közlekedő 291-es busz végállomása. A telekocsikba és/vagy buszra - egyeztessük! - a Déli pu-nál, a BAH-csomópontnál, a Kelenföldi pu. őrmezői oldalán a Budaörsi útnál és az M1-es mentén is be-, ill. fel lehet szállni. 
A minibusz díja azonos a telekocsi rendszer költség-hozzájárulásával (lásd a díjak, költségek menüpontot). Az utazással, közlekedéssel kapcsolatban minden tudnivalót e-mailben elküldünk, ide értve a térképet is! 
 

 

 

 

kilatas-a-stuchleckre---alois-gunther-haz-www.ausztria-tura.hu.jpg1. napi túra Ausztriában: Könnyű, 8,4 km-es, egész délutános bemelegítő túra 
 
 
 
 
 
 
Túráink egyénileg utazó (a telekocsi rendszerbe be nem kapcsolódott, nem Bp-ről jövő stb.) résztvevőivel az e-mailben egyeztetett helyen találkozunk Ausztriában 9:59-kor. E-mailben térképet küldünk a találkozási helyről és természetesen cím és GPS-koordinátákat is kapsz majd. 
osztrak-tura-kampalpe-2-www.ausztria-tura.hu.jpgbakancsok szorosra fűzését követően indulunk és percek múlva már égig érő fenyőfák között bandukolunk.
 
 
 
 
 
 
Természetesen felfelé menetben is tartunk több szünetet, amikor lehet ebédelni, uzsonnázni. 
A kellemes, könnyű, sok szépet adó és 750 méteres szintkülönbségű bemelegítő túra 17:30 körül ér véget.
 
 
Még vár ránk egy rövid autózás és beköltözünk a Medve-szurdok közelében található szállásra. 

osztrak-tura-kampalpe-csucskereszt-www.ausztria-tura.hu.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szállás, vacsora, esti program 
szallas-01-medve-szurdok-www.ausztria-tura.hu.jpgAki szeretné, az természetesen maga is foglalhatja a szállását bárhol a Medve-szurdok környékén. Aki tőlünk kéri a szállás foglalását, annak normális, kulturált fogadóban foglalunk szállást 2-3-4 ágyas szobákban. A szállás díja 26 euró / fő / éjszaka, amely a reggelit is tartalmazza. Azok, akik egyedül kívánnak lenni egy szobában, a szobától függően 30-34 eurót fizetnek. A szállás díját NEM kell utalni, azt közvetlenül a szállásadónak fizetheted. 
Vacsora: önellátó, vagy vár rátok a szállás földszintjén az étterem. . 
Este: akinek van kedve, azt várja őt a túravezető és a társasjátékok...

 

 

2. napi osztrák túra választhatóan:
medve-szurdok-22-www.ausztria-tura.hu.jpgMedve-szurdok vagy
Medve-szurdok + túra a Hochlantsch csúcsra.  
 

 

 

 

Azokkal, akik maguk foglalták a szállásukat, az egyeztetett helyen találkozunk 8:59-kor. A reggeli jellemzően Ausztriában mindenhol 8-kor van, feltételezzük, hogy 8:25-re mindenki bőven kész a reggelivel, kiköltözés után még akkor is meg tudsz időben érkezni, ha 10 km távolságban van a szállásotok. Ha önállóan foglaltátok a szállásotokat, akkor az első nap térképet adunk a találkozási helyről és természetesen címet és GPS-koordinátákat is kapsz majd, ill. meg is mutatjuk, hogy merre kell majd jönnöd. 

 

 

medve-szurdok-06-www.ausztria-tura.hu.jpgFú, hát mit is írjunk. Szuper kis túra lesz, pontosabban kettő, mivel dönthetsz, hogy a közepes vagy az erősebb, nagyobb szintkülönbséget legyőző túrának indulsz neki. Ha éppen nem vagy csúcsformában, ha most lehetne picit jobb is a kondid, akkor tudd, hogy senki nem várja, hogy az íróasztal mellől felpattanva ugorj fel a Mount Everestre.

 

 

 

 

Viszont nyugodt szívvel buzdítunk is, lévén a csigatempó és sok megállás mellett nagyságrendileg többet fogsz tudni könnyen menni, mint amit gondolsz magadról!

 

 

 

 

medve-szurdok-13-osztrak-tura-www.ausztria-tura.hu.jpgA közepes túrát meg tudja egy 6 éves gyerek is csinálni. Simán. Ami a két túrában közös. Egy semmihez sem hasonlítható séta vad vízesések és a puszta sziklák között, miközben nem kevesebb, mint 164 számozott, 5 számozatlan létrán/hídon fogsz átmenni, közben "némi" magasságkülönbséget leküzdeni.

 

 

Azaz tudjuk, hogy soha nem a hegyet, hanem magunkat győzzük le. Akik az erősebb túrára szavaznak, azokra vár még egy nirvána, 1720 méteren adják.


 

hochlantsch-01-www.ausztria-tura.hu.jpg

18 óra körül vagyunk lent a kocsiknál, wc, ledobjuk a bakancsokat, felvesszük "az autós cipőket", indulás haza. Érkezés (legalábbis a budapesti túrázók esetén) Budapestre 22 óra magasságában.  

 

 

 

Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon schneeberg_gyalogtura@yahoo.com

 

 

 

 

Jelentkezés az osztrák túrákra 

A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon gondosan olvasd el, majd a schneeberg_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot. Kérjük, hogy a "Mit kell hozni a túrára?" menüpontot is alaposan tanulmányozd, különös tekintettel a túrabakancs, kamásli, zokni, naptejnapszemüveg
sapka, túrabot, fejlámpa, öltözködés, sál, kesztyű, sok folyadék részekre, az ott írottak betartása kötelező, köszönjük megszívlelésüket. 

 

 

Az ausztriai túra díjának utalása

Az osztrák (Hohe Wand-, Rax-, Schneeberg- stb.) túrák díjának utalása során csak a díjat kell utalni. Az utazási költséghez történő hozzájárulást forintban a beszálláskor annak a telekocsi sofőrjének kell átadni készpénzben akihez beszállsz.  
Az osztrák túra díja az alábbi címre utalandó. 
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
Az utaláskor a megjegyzés rovatba kérjük az ausztriai túrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal) és a túra időpontját (hónap, nap) beírni. Pl. a közlemény rovat helyes kitöltése az alábbi: 

1042 Budapest, Aranyhal u. 22.
2022. augusztus 22-23. 
Ausztria túra: Medve-szurdok