Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022. augusztus 23-i túra Ausztriában: Medve-szurdok túra

medve-szurdok-02-www.ausztria-tura.hu.jpgMedve-szurdok túra. Ausztria, sőt, a Föld bolygó egyik top-top helye. 1-napos túra Ausztriában, nulladik napi kiutazással.

 

 

 

Ez azt jelenti, hogy a tényleges túra előtti - mi "nulladik napnak" hívjuk - utazunk ki Ausztriába. Ez a megoldás evidens módon pénzbe kerül, ráadásul az osztrák szállások drágák, de így a túra napján nem kell hajnal 5-kor indulni, stresszelni. 

 

 

Nulladik napi utazás Ausztriába saját autóval vagy telekocsi rendszerben 
osztrak-tura-ausztria-tura-9-szemelyes-ford-transittal.jpgA telekocsi rendszer azt jelenti, hogy összehozzuk a kocsikban plusz helyekkel bírókat a beszállni akaró túrázókkal. A telekocsikba beszállók egységesen 6990 Ft-os díjat fizetnek az autók tulajdonosainak. Ha nincs elég hely a kocsikban, akkor minibuszt vagy buszt is indítunk. Ha Békéscsabáról, Pécs, Nyíregyháza, Miskolc stb. környékéről, egyszóval az ország bármely pontjáról is jössz vagy jöttök, akkor akár vonattal vagy busszal vagy stoppal :) elég Budapestig eljutnotok, itt már vagy telekocsiba vagy minibuszba tudsz szállni. 
Lehet - természetesen - önállóan jönni Ausztriába, és lehet csatlakozni a konvojhoz. A konvojjal a "nulladik napon", 16:55-kor indulunk Bp. XII. ker. Zugligetből a Libegő és az amerikai nagyköveti rezidencia közös parkolójából. A GPS-be azt ütheted be, hogy Zugligeti út 93. Ebben a parkolóban az autódat tényleg teljes biztonságban hagyhatod, ugyanis rendőr lát rá az ingyenes parkolóra. A találkozási pontra pedig könnyen el tudsz jönni. Ez a Nyugati térről induló 291-es busz végállomása, de jöhetsz a 22-es busszal is a Széll Kálmán térről a Kuruclesi útig és onnan 7 perc séta vár rád "fel" (jobbra) a Zugligeti úton.
A jelentkezéskor átküldött e-mailben jelzett kérés esetén a buszra, telekocsikba 17 óra 5-kor a Széll Kálmán téren, 17:10-kor a Déli pályaudvarnál, 17:15-kor a BAH-csomóponton, 17:20-kor a Budaörsi úton, vagy 17:25-kor Budaörsön az Auchan parkolójában, majd 
Tatabányán, Győrben is fel lehet szállni.
Egyeztessünk!

 


Szállás az ausztriai túra idején
szallas-01-medve-szurdok-www.ausztria-tura.hu.jpgA szállást foglalhatod magad, vagy - ha nem az utolsó pillanatban jelentkezel - a szállásfoglalást ránk is bízhatod. Ha magad foglalod a szállást, akkor Mixnitzben vagy annak közelében, ami akár 25 km-t is jelenthet, foglalj szállást, és az egyes túranapokon elég lesz a túrázóinknak megadott találkozási pontra jönni. 
Az általunk foglalt szállások díja 29-35 euró/fő/éjszaka, az elhelyezés 2-3-4 ágyas szobákban történhet, aki egyedül kíván lenni egy kétfős szobában, annak a szállás egyfős felára jellemzően 12 euró/éjszaka. A szállás díja a reggelit tartalmazza. (Ha már ennyibe kerül, hát ez a minimum. Sajnos ennél a szállásnál nincs olyan opció, hogy legyen olcsóbb a szállás és köszönjük nem kérjük a reggelit. Ráadásul az osztrák szállásokról tudni kell, hogy nem csak drágábbak, semmivel sem jobbak, mint a szlovákiai szállások.) 
A szállás díját NEM kell utalni, a szállás díját kérjük NE utald / NE utalja, azt közvetlenül a szállásadónak fizeted. 

 

Medve-szurdok túra!!!!!!!!

medve-szurdok-01-www.ausztria-tura.hu.jpg

Eljött a pillanat, amikor NEM kell halasztanod tovább. Ha eddig azért halogattad, mert messze van, akkor most EZEN a túrán a máshol megszokott hajnali indulás nélkül lehet a tiéd a világ egyik legszebb helye. 

 

 

 

 


Ha eddig azért halogattad, mert hallottad, hogy az oda-vissza napi (Bp-től számított) 10 órás utazás miatt csak egy őrült rohanás a túra, és fotózni sincs időd, akkor most gyere! 

 


medve-szurdok-07-www.ausztria-tura.hu.jpgÍme egy Medve-szurdok túra KÉNYELMES tempóval túrázva. 
 

 

 

 

 

 

Ez az a túra a Medve-szurdokban, amikor nem azt érzed, hogy űzött vadként hajt a túravezető.

 

 

 

medve-szurdok-14-osztrak-tura-www.ausztria-tura.hu.jpg

Ha pedig azért mondtad magadban, hogy: "majd legközelebb", mert hallottad, hogy itt a közelben még van egy óriási csoda, és mindig roppant nagy csacsiságnak tűnt, hogy ha már egyszer kiutazol, akkor kihagyd a Hochlantsch-t, akkor megint csak eljött a TE túrád ideje. 
 
 
 
 


medve-szurdok-15-osztrak-tura-www.ausztria-tura.hu.jpgUgyanis a túra előtti napon az osztrák határnál szállunk meg a Szigetközben, és a Szigetközből már csak két óra az út. Ha akarod tudni, hogy egy Medve szurdok túra milyen "kompromisszumok" nélkül, gyere! Lásd meg, érezd a csodát. Tapintsd meg a falakat, halljad a víz morajlását és lásd Ausztria egyik világhírű nevezetességét. Gyere!  

 

 

 

 

 

 

Válassz: könnyű Medve-szurdok túra vagy közepes nehézségű, kombinált 
Medve-szurdok + Hochlantsch-csúcs túra!  
teichalmsee-medve-szurdok-100-www.ausztria-tura.hu.jpgAzokkal, akik maguk foglalták a nulladik napi szállásukat és Ausztriában alszanak, azokkal az e-mailben egyeztetett helyen találkozunk 9-kor. (A reggeli Ausztriában jellemzően 8-kor van, feltételezzük, hogy aki Ausztriában szállt meg, azok 8:30-ra készen vannak a reggelivel, így még akkor is meg tudsz érkezni, ha 20 km távolságban van a szállásotok. Ha önállóan foglaltátok a szállásotokat, akkor e-mailben térképet küldünk a találkozás helyéről. Mindenki e-mailben térképet kap, bejelöljük a találkozási pontot ahova kell jönni.  

 

 

medve-szurdok-06-www.ausztria-tura.hu.jpgHát mit is írjunk? Szuper túra lesz, pontosabban akár kettő, mivel dönthetsz, hogy a közepes vagy az erősebb, nagyobb szintkülönbséget legyőző túrának indulsz neki. Ha éppen nem vagy csúcsformában, ha most lehetne jobb is a kondid, akkor elég a Medve-szurdok, de ha rendszeresen mozogsz, nyugodtan próbáld ki magad az erős túrán. Igen el fogunk fáradni, de tudd, hogy senki nem várja, hogy az íróasztal mellől felpattanva ugorj fel a Mount Everestre.

 

 

 

 

Viszont nyugodt szívvel buzdítunk is, lévén a csigatempó és sok megállás mellett nagyságrendileg többet fogsz tudni menni, mint amit gondolsz magadról!

 

medve-szurdok-13-osztrak-tura-www.ausztria-tura.hu.jpgAmi a két túrában közös. Egy semmihez sem hasonlítható séta vad vízesések és a puszta sziklák között, miközben nem kevesebb, mint 164 számozott, 5 számozatlan létrán/hídon fogsz átmenni, közben "némi" magasságkülönbséget leküzdeni.

 

 

 

Akik az erősebb túrára szavaznak, azokra vár még egy nirvána, 1720 méteren adják.
 

 

hochlantsch-01-www.ausztria-tura.hu.jpg

17:00 óra körül vagyunk lent a kocsiknál, wc, ledobjuk a bakancsokat, felvesszük "az autós cipőket", indulás haza.
 
 
Érkezés (legalábbis a budapesti túrázók esetén) Budapestre 22 óra magasságában.  

 

 

 

Osztrák túráink díjai és az egyéb költségek

 

 

 

Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon schneeberg_gyalogtura@yahoo.com

 

 

 

Jelentkezés az osztrák túrára 
A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon olvasd el, majd a schneeberg_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot, amelyet a kékkel írt szavakra történő kattintással tudsz letölteni. Kérjük, hogy az "Ajánlások...." (tartalmilag "Mit kell hozni?") menüpontot is nézd át, különös tekintettel a túrabakancs, kamásli, zokni, naptejnapszemüveg
sapka, túrabot, fejlámpa, öltözködés, sál, kesztyű, sok folyadék részekre. 

 

 

 

A túradíj utalása
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a túrára jelentkező nevét, irányítószámmal együtt a számlázási címet, a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és helyét beírni. Példa: 

1139 Budapest, Mixnitz u. 9,
2022. augusztus 23.
Osztrák túra: Medve-szurdok