Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022. június 27-28-i ausztriai túra: Schneealpe túra gyermekes családoknak, választhatóan 1 vagy 2 napban

ausztria-tura-92.jpgVálaszthatóan 1 vagy 2 napos álomtúra Ausztriában. Lehet jönni csak az első, és lehet jönni csak a második napi túrára is, de a legjobb, ha mindkét napra jössz. 

 

 

Utazás választhatóan
i) saját autóval vagy
ii) telekocsi rendszerben, ha csatlakozol a konvojhoz, 
nulladik napi kiutazással.   
A "nulladik nap" azt jelenti, hogy a konvojjal, a tényleges túra előtti délután/ este utazunk ki Ausztriába. 

 

 

ausztria-tura-14.jpg

Ez a megoldás evidens módon pénzbe kerül, ráadásul az osztrák szállások drágák, de így az első nap is pompás kirándulás vár ránk úgy, hogy nem kell hajnal 5-kor indulni. A túra második napján pedig szintén normális időben felkelve, kipihenten túrázhatunk. Ha viszont a túra napján jössz, kérjük, hogy bizonyosan legyél pontos, nem tudjuk megvárni az elkésőket. 

 

 

 

 

Utazás Ausztriába saját autóval vagy telekocsi rendszerben 
osztrak-tura-ausztria-tura-9-szemelyes-ford-transittal.jpgA telekocsi rendszer azt jelenti, hogy összehozzuk a kocsikban plusz helyekkel bírókat a beszállni akaró túrázókkal. A telekocsikba beszállók egységesen 6990 Ft-os díjat fizetnek az autók tulajdonosainak. Ha nincs elég hely a kocsikban, akkor minibuszt vagy buszt is indítunk. Ha Békéscsabáról, Pécs, Nyíregyháza, Miskolc stb. környékéről, egyszóval az ország bármely pontjáról is jössz vagy jöttök, akkor akár vonattal vagy busszal vagy stoppal :) elég Budapestig eljutnotok, itt már vagy telekocsiba vagy minibuszba tudsz szállni. 
Lehet - természetesen - önállóan jönni Ausztriába, és lehet csatlakozni a konvojhoz. A konvojjal a "nulladik napon", 16:55-kor indulunk Bp. XII. ker. Zugligetből a Libegő és az amerikai nagyköveti rezidencia közös parkolójából. A GPS-be azt ütheted be, hogy Zugligeti út 93. Ebben a parkolóban az autódat tényleg teljes biztonságban hagyhatod, ugyanis rendőr lát rá az ingyenes parkolóra. A találkozási pontra pedig könnyen el tudsz jönni. Ez a Nyugati térről induló 291-es busz végállomása, de jöhetsz a 22-es busszal is a Széll Kálmán térről a Kuruclesi útig és onnan 7 perc séta vár rád "fel" (jobbra) a Zugligeti úton.
A jelentkezéskor átküldött e-mailben jelzett kérés esetén a buszra, telekocsikba 17 óra 5-kor a Széll Kálmán téren, 17:10-kor a Déli pályaudvarnál, 17:15-kor a BAH-csomóponton, 17:20-kor a Budaörsi úton, vagy 17:25-kor Budaörsön az Auchan parkolójában, majd 
Tatabányán, Győrben is fel lehet szállni.
Egyeztessünk!

 

 


Szállás az ausztriai túra idején
schneealpe-szallas-45.jpgA szállást foglalhatod magad, vagy - ha nem az utolsó pillanatban jelentkezel - a szállásfoglalást ránk is bízhatod. Ha magad foglalod a szállást, akkor Altenberg an der Rax-on, vagy annak közelében, akár 25 km-es vonzáskörzetében foglalj szállást. Az egyes túranapokon elég lesz a megadott találkozási pontra jönni. 
Az általunk foglalt (egyszerű) szállások díja 29-35 euró/fő/éjszaka, az elhelyezés 2-3-4 ágyas szobákban történhet, aki egyedül kíván lenni egy kétfős szobában, annak a szállás egyfős felára jellemzően 12 euró/éjszaka. A szállás díja a reggelit tartalmazza. Sajnos ennél a szállásnál nincs olyan opció, hogy legyen olcsóbb a szállás, és köszönjük nem kérjük a reggelit. Ráadásul az osztrák szállásokról tudni kell, hogy nem csak drágábbak, semmivel sem jobbak, mint a szlovákiai szállások. 
A szállás díját NEM kell utalni, még egyszer: a szállás díját kérjük NE utald / NE utalja, azt közvetlenül a szállásadónak fizeted. 

 

 

 

1. napi túra a Schneealpén: az 1903 méteres Windberg csúcsra hoppanálunk

ausztria-tura-10.jpgVannak, akik a konvojjal jönnek a túrára Magyarországról, és vannak, akik saját maguk utaznak. Az önállóan utazó résztvevőknek kör-e-mailt küldünk ki, amely tartalmazza, hogy az első túranapon Ausztriában hol találkozunk 8:59-kor. A találkozási ponttól még mindig autózunk. Készülj arra, hogy autónként a magán út használati díj 6 euró lesz, amit helyben, egy hüttében és készpénzben kell fizetni. 1400 méteres magasságban parkolunk. Itt érdemes rengeteget "előre" inni, e sorok írója az ösvényre lépés előtt megiszik 1,5 liter vizet. Felvesszük a túrabakancsokat, kihúzzuk a túrabotokat és hurrá, a gyönyörűségesnél is szépségesebb útvonalon indulunk felfelé. Ha ügyesek vagyunk nem tévedünk el. Még meggondolhatod magad :))

 

 

ausztria-tura-5.jpgA tréfát félretéve, beismerjük, hogy kezdetben voltak szép eltévedéseink.... ugyebár a méretek plusz az, hogy Ausztriában ha létezik is ösvény, jelzés vagy nincs, vagy olyan, hogy ember meg nem fejti, hogy mit jelent és a rajtuk lévő időjelzések pedig katasztrofálisak. 

 

 

 

De komolyra fordítva, két évtizedes túratapasztalatunknak hála, nyugodtan bízhatod ránk magad. 

 

 

 

ausztria-tura-13.jpgTermészetesen rengeteg kisebb pihenőt tartunk. Ne felejts el rendszeresen inni. 
Az időjárás, a terep és a csoport nagysága, összetétele alapján választunk két útvonal közül.
 
 
 
 
 
Bármelyiket is választjuk, technikai szempontból a vagy 9 kilométeres, vagy 10.2 km hosszú túraútvonal az ég adta világon semmilyen felkészültséget nem igényel.
Ahogyan már olvastad, eleve tengerszint felett 1400 méter környékén parkolunk, és innen enyhén hullámzó terepen, majd szigorú kaptató nélkül érünk fel a Windbergre, amely a Schneealpe 1903 méteres csúcsa.
 
Kényelmes túra, kegyetlenül szép kilátással, ahova a sportos egészen kicsik is nyugodtan jöhetnek! 
 
 
 
ausztria-tura-6.jpgA szintidő természetesen attól függ, hogy melyik útvonalat választjuk.
 
 
 
 
 
A túra két útvonala függvényében a túra szintideje vagy 3 óra 24 perc, vagy 3 óra 37 perc, de mi a túrát a rengeteg pihenő és fotószünet, békés uzsonnázgatás, szieszta miatt durván 6 óra alatt tesszük meg (igen, hova siessünk, nem hajt a tatár) és 16 óra körül érkezünk vissza a kocsikhoz. 
Ez a túra, kifejezetten gyerekbarát túra, az osztrákok olyan apró csemetékkel is nekivágnak, hogy el sem hiszed majd. Szóval ott voltunk, hogy a túra végén visszaérkezünk a parkolóhoz, ahol a túranap ideje alatt a kocsid parkolt. Innen mindenki a szállására megy, ha mi foglaltuk a szállásodat, akkor csak gyere a túravezetői kocsi után.   
 
 
 
 
 
ausztria-tura-119.jpg2. napi ausztria túra a Schneealpén: a Schneealpe egyik legszebb útvonalán fogunk kirándulni. 
 
 
 
 
 
Ha csak erre a túranapra jössz, Ausztriában egy ingyenes parkolóban találkozunk 8:59-kor.
A parkoló helyét mutató térképet természetesen e-mailben elküldjük a túra résztvevőinek.
Elképzelhetetlen, elmondhatatlan, leírhatatlan. 
No comment. Muszáj, kötelező látni. 
 
 
 
 
ausztria-tura-129.jpgKegyetlen.
A hihetetlenül sok szépet adó túranap 16 óra körül ér véget, lehet, hogy kicsit hamarabb, lehet, hogy kicsit később, ha minden rendben, legkésőbb 17 órára "lent" vagyunk. 
Érkezés a cél / lakhely függvényében, Budapestre például 20 és 21 óra között.  

 

 

Osztrák túráink díjai és az egyéb költségek

 

 

Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon schneeberg_gyalogtura@yahoo.com

 

 

Jelentkezés az ausztriai túrára 
A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon tekintsd át, majd a schneeberg_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot és kérjük a túra díjának átutalását. 
Kérjük, hogy a "Mit kell hozni?" menüpontot is nézd át, különös tekintettel a túrabakancs, zokni, naptejnapszemüveg, sapka, túrabot, fejlámpa, öltözködés, sok folyadék részekre.

 

 

Az osztrák túra díjának utalása
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a túrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a túra kezdőnapját és az ausztriai túra helyét, esetünkben a Schneealpét beírni. Példa: 
1139 Bp., Csokonay u. 19.,
2022. június 27-28.
 
Ausztriai túra: Schneealpe