Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022. november 5. Ausztriai családi túra: Kaiserstein, ill. Klosterwappen

osztrak-tura-ausztria-tura-a-wurzengraben-osveny.jpgCsaládi gyalogtúra Ausztriában az egyik legszupibb útvonalon. A túra választhatóan a Kaiserstein (2061 m) vagy a Schneeberg (legmagasabb) csúcsának, a Klosterwappennek (2076 méter) meghódítása
 
 
 
 

Utazás saját autóval vagy telekocsi rendszerben
Jöhetsz 1. saját kocsival az első túranap reggelén bárhonnan az országból az e-mailben megadott osztrák címre vagy
2. telekocsi rendszerben az első túranap reggelén. A jelentkezési lapon kérjük jelezd, hogy hogyan fogsz utazni, ha saját kocsival jössz, veszel-e fel szívesen utast. Összehozzuk a helyeket felajánló autósokat a kocsiba beszállni kívánókkal, hogy egy autóban, ha lehet, ne 1-2, hanem 4, gyerekek esetén 5 fő legyen. Ez a "telekocsi" rendszer. A szívesen felajánlón van a hangsúly, ha valaki egymaga jön autóval, az is szent magánügy. Akik utasként sofőrökhöz beszállnak, egységesen 6990 Ft-ot fizetnek az oda-vissza útért. 
Ezt a telekocsi sofőrjének fizetitek. Ha (csak példa) egy pécsi autós valakit Kaposváron, majd Szentgotthárdon vesz fel, az a kocsi nyilván Graz irányában lépi át a határt. Az egyik budapesti telekocsival 5:30-kor indulunk.
Ha több a kocsiba beszállni kívánó túrázó, mint a szabad helyet felajánló túrázónk, akkor 
minibuszt (is) indítunk Budapest, XII. Zugligeti út 93. szám elől. Ez a libegő alsó végállomása, olyan parkoló, amire rálát rendőr, egyúttal a Nyugati térről közlekedő 291-es busz végállomása. Például a Budapestről induló telekocsikba - egyeztetjük - a Széll Kálmán téren, a Déli pu-nál, a BAH-csomóponton, a volt "Osztyapenkónál", Budaörsön az Auchan parkolójában, majd Tatabányán, Komáromnál, Győrben és Mosonmagyaróváron is be lehet szállni. 
Ha budapesti vagy, a 280 km-es út túlnyomó részét autópályán teszed meg és 3 és fél órás úttal számolj. Az utazással, közlekedéssel kapcsolatban minden tudnivalót e-mailben elküldünk, ide értve a térképet is! 

Kívánságra nem budapesti résztvevőinknek a busz indulásától 2 perces autózásra a Béla király úton butikhotelben szobát foglalunk (a szállás díja 4500 Ft/fő 2 ágyas szobákban). 

 
 
 
 
Ausztriai túra: Schneeberg csúcstámadás: Klosterwappen (2076 méter) 
ausztria-tura-osztrak-tura-schneeberg-15-felfele.jpg
Túráink egyénileg utazó (a telekocsi rendszerbe be nem kapcsolódott, nem Bp-ről jövő stb.) résztvevőivel a Schneeberg tövében találkozunk 9-kor. E-mailben térképet küldünk a találkozási helyről és természetesen címet és GPS-koordinátákat is kapsz majd. De már csatlakozhatsz a konvojhoz az M1-es 162-es kijáratánál lévő MOL-kútnál (Mosonmagyaróvár közelében) 7:29-kor. A Marché étterem épülete mögött egy fehér Toyotát fedezz fel narancs színű hátizsákkal a tetején. Amikor megérkeztünk Ausztriába, libegővel 6 perc alatt érjük el az 1235 méteres magasságot. Célunk a Schneeberg legmagasabb pontja, a 2076 méter magas Klosterwappen. 
 

 
ausztria-tura-osztrak-tura-schneeberg-04-a-fadensteingen-valahol-a-klosterwappen-fele-negyed-uton.jpgA feljutási lehetőségek között egy gyors útvonalon megyünk, ennek megfelelően az elején kicsit meredekebb út vár ránk, gyönyörű fenyvesben indulunk felfelé.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az erdőhatárt elhagyva, keresztezünk egy törmelékes kőmosást, majd sziklás terepen jutunk el 1722 méterre, ahonnan már igazi fennsíkon haladunk.
 
 
ausztria-tura-osztrak-tura--55-.jpg
Az indulásunk után 3. órában elérjük a Kaiserstein mellett a minden Schneeberg-túrák klasszikusát a Fischer hüttét.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
osztrak-tura-ausztria-tura-a--kereszt.jpg
Nem hüttézünk, max. a wc-látogatás erejéig ugrunk be a menedékházba és célba vesszük az innen már szabad szemmel is jól látható Klosterwappen csúcskeresztjét, amely a Schneeberg és Nieder Österreich legmagasabb pontja.
 
 
 
 
 
 
 
Páramentes időben a panoráma leírhatatlan, bár párás időben is párját ritkító, ezért párás szemmel fogjuk pár perc fotózás után otthagyni. 
 
 
 
scheeberg-tura-gyalogtura-ausztria-alpok-tura-5.jpgA Klosterwappentől egy könnyű, de túrabot nélkül a térdeknek terhelő úton jövünk vissza. Kérjük, hogy a Decathlonban 2990 Ft-ért kapható túraboton - ha lehet - ne spórolj, ill. tudsz bérelni is 5 euróért. 
A gyönyörű erdőt elhagyva szállunk vissza a libegőre. Hat perces ereszkedést követően 16 órakor ismét az autóknál / minibusznál vagyunk.
A búcsút követően indulunk haza. 
 
 
 
 
 

Osztrák túráink díjai és az egyéb költségek

 

 

Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon schneeberg_gyalogtura@yahoo.com 

Jelentkezés az osztrák túrára 
A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon olvasd el, majd a schneeberg_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot. Kérjük, hogy az "Ajánlások...." (tartalmilag "Mit kell hozni?") menüpontot is nézd át, különös tekintettel a túrabakancs, kamásli, zokni, naptejnapszemüveg
sapka, túrabot, fejlámpa, öltözködés, sál, kesztyű, sok folyadék részekre. 

 

 

Az ausztriai túra díjának utalása

Az osztrák túra díja az alábbi címre utalandó. 
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
Az utaláskor a megjegyzés rovatba kérjük az ausztriai túrára jelentkező számlázási címét, irányítószámmal együtt a számlázási címet, a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és helyét beírni. Esetünkben pl. a közlemény rovat helyes kitöltése az alábbi: 

1159 Budapest, Sisakvirág u. 9.
2022. november 5.
Osztrák túra:  Schneeberg

Az osztrák (Hohe Wand-, Rax-, Schneeberg- stb.) túrák díjának utalása során csak a díjat kell utalni. Az utazási díjat NEM kell utalni. 
Az utazási költséget forintban a beszálláskor a telekocsid sofőrjének kell átadni készpénzben.