Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


December 30. Ausztriai hótalpas túra az egész családnak: Stuhleck

ausztria-hotalpas-tura-8.jpgHótalpazás, december 30. Ausztria, hótalpas túra! 
Hótalpazás Ausztriában a Stuhlecken. Csodálatos helyeken fogunk hótalpazni és kényelmes úton a sípályákat is használva jövünk le. 

 

 

 

A 6.3 km-es hótalpas túra szintkülönbsége nem nagy, 511 méter. Vagyis a hótalpazásban lesz egy kis kaptató, de alapvetően ez egy nagyon kis kényelmes, laza nap, a körülbelül 1 órányi szünetekkel együtt is 5 órás hótalpazás, Budapesttől (minden relatív) "egy köpésre". 

Gyere, gyertek!  

 

 

A hótalpas osztrák túrára az utazás választhatóan vagy a nulladik napon történik vagy a túranap reggelén is lehetséges.  
A lényeg, hogy legkésőbb 8:59-kor itt legyél. Szerencsére a pontos érkezést a túrázók 99.9%-a komolyan veszi, érti és már 30 perccel korábban itt van. Kérjük ne legyen sértődés abból, hogy nem várunk meg. A pontos érkezés kitüntetetten fontos. A hótalpas túra időrendje szent. A kényelmes tempó tarthatósága, a lefelé jövő lift kényelmes elkapása, továbbá a "világosban jövünk le" biztonsági vastörvény miatt az elkéső túrázót nem tudjuk megvárni. Kérjük NE is hívj, hogy "10 percet késünk". Ha tudod magadról, hogy néha késel, ha nem akarsz nagy rátartást hagyni arra, hogy Hegyeshalomnál az osztrák határőrök ellenőriznek, stb., akkor gyere a nulladik napon Ausztriába, és vegyél ki itt szállást. Mindenesetre akár a hótalpas túra nap reggelén startolsz, vagy már tegnap este kijöttél, a résztvevőknek e-mailben elküldött helyen találkozunk a Stuhleck tövében. Egy fehér magyar rendszámú autót kell a parkolóban meglátnod narancs színű hátizsákkal a tetején. NEM lesz nehéz.... 
Jelentkezz nyugodtan akkor is, ha nem akarsz saját kocsival jönni, telekocsikat szervezünk. A jelentkezési lapon kérjük jelezd, hogy hogyan fogsz utazni, ha saját kocsival jössz, veszel-e fel szívesen utast. Összehozzuk a szabad helyeket szívesen felajánló autósokat a kocsiba beszállni kívánókkal, hogy egy autóban, ha lehet, ne 1-2, hanem 4, gyerekek esetén 5 fő legyen. Ez a "telekocsi" rendszer. A szívesen felajánlón van a hangsúly, ha valaki egymaga jön autóval, az is szent magánügy. Akik utasként sofőrökhöz beszállnak, egységesen 6990 Ft-ot fizetnek az oda-vissza útért a telekocsi sofőrjének. 

 


 

ausztria-hotalpas-tura-27.jpeg1-napos, kényelmes  hótalpazás a Stuhleck egy szép, de túrázási szempontból könnyű részén. 

 

 


Csomagolj magadnak a nap során fogyasztható szendvicset.

 

 

Folyadékot, termoszban meleg teát legalább 2 litert hozzatok, plusz magas víztartalmú gyümölcsöket; narancsot, almát. Kötelező a korábban már viselt túrabakancsHozzál túrabotot / síbotot (tányérral), ha nincs, tudsz tőlünk bérelni. (2 euró vagy 800 Ft). 

 

Váltás trikót vagy pólót is hozzál, hiszen a hótalpas túra után a kulturált mosdóban át is tudsz öltözni. Rétegesen öltözködj, lehetőleg lélegző ruházattal.
 
ausztria-hotalpas-tura-103.jpgMagyarországon lehet, hogy éppen szmogos-ködös idő van, ettől függetlenül ne felejtsd el a naptejet, 50 faktorost. Mindenképpen kell UV-szűrős napszemüveg. A napszemüveg elhozatalát indulás előtt még egyszer ellenőrizd. A havas táj a szikrázó napsütésben gyönyörű, de, hogy lásd, nyitva kell tartani a szemedet.
 
 
 
 
Viszont itt fent az UV-sugárzás plusz a hó ártalmas és kegyetlenül vakít. Kell még (inkább két pár mint egy) kesztyű, vagy át nem ázó síkesztyű, sapka, sál. Ami a sapkát illeti. Ha nincs nagy szél, érdemes vitorlás sapkában jönnöd, olyan sapkában, ami a füledet is takarja, ill. van simlédere. Költőpénzt hozzál, 10 euró szükséges euró az ülőliftre. Az ingyenes parkolóban találkozunk. Mosdószünet után 870 méteres tengerszint feletti magasságból indulunk és ma (csak) 1380 méterig megyünk fel.  

Kellemes erdei úton indulunk, kb. másfél - két óra lehet dőzsölni egy sífelvonó felső végénél. Kényelmes úton egy sípálya mellett jövünk le és 14 órakor már lent is vagyunk. 

 
 

Osztrák hótalpas túránk díja és az egyéb költségek
A felvonó díja felnőtt esetén 11.5 euró (fel és le), a retúr gyerekjegy pedig 9 euró, amelyet a túradíj nem tartalmaz. 
 

 

Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon schneeberg_gyalogtura@yahoo.com


 

Jelentkezés a hótalpas osztrák túrára 
ausztria-hotalpas-tura-283.jpgA részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon alaposan tanulmányozd át, majd a schneeberg_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot. Kérjük, hogy a "Mit kell hozni a túrára?" menüpontot is gondosan olvasd végig, különös tekintettel a túrabakancs, kamásli, hótalp, csúszásgátló hómacska, zokni, naptej, napszemüveg, sapka, túrabot, fejlámpa, öltözködés, sál, kesztyű, sok (alkoholmentes) folyadék (meleg tea termoszban), EU-kártya, költőpénz részekre, amelyek betartása / hozatala / viselése kötelező, az ott írottak megszívlelését köszönjük. Hótalpat, hómacskát tudsz tőlünk bérelni, 4000-4000 Ft/pár/nap, mind a hótalp, mind a csúszásgátló macska bérleti díja.  

 

 

 

A hótalpas ausztriai túra díjának utalása

ausztria-hotalpas-tura-103.jpgAz osztrák hótalpazás díja az alábbi címre utalandó. 
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
Az utaláskor a megjegyzés rovatba kérjük az ausztriai hótalpazásra jelentkező - irányítószámmal együtt - számlázási címét, a hótalpas túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a hótalpazás helyét beírni. Pl. a közlemény rovat helyes kitöltése az alábbi: 

 

2051 Biatorbágy, Kossuth u. 34.
December 30.
Ausztria hótalpas túra: Stuhleck

Az osztrák hótalpazás, ill. téli túrák díjának utalása során csak a díjat kell utalni. Az utazási díjat, a hótalpak és a csúszásgátló hómacska bérleti díját NEM kell utalni. 
Az utazási költség hozzájárulást forintban a beszálláskor a téged hozó kocsi sofőrjének kell átadni, vagy te kapod a hozzád beszállótól. A hótalpak, hómacskák bérleti díját pedig kint kell fizetni és természetesen (nekünk) az a legegyszerűbb, ha a felszerelést saját magad béreled.