Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Február 19-i hótalpas osztrák túra: Dürre Wand hótalpazás

durre-wand-3-ausztria-tura-osztrak-tura-hotalpas-tura-bakancsos-tura.jpgHótalpazás, ausztriai hótalpas túra eszement panorámákkal a Dürre Wandon. Családi hótalpazásra tökéletes túra, mi több, ez eszményi hely, amely "csak" gyönyörű, ahova a minimanó gyerekeket is hozhatod. 

 

Ahol mély a hó, hótalpas túra, ahol kemény a hó vagy fagyott, jeges, ott hómacskás túra. A Dürre Wand egy, a Kékesnél alig magasabb nyugis kis hely, olyan panorámával, hogy arra nincsenek szavak. Ez a nap túlságosan edzetté nem fog tenni, de a kilátás lélegzetelállító. Ha van saját hótalpad, csúszásgátló hómacskád, hozd, ha nincs, béreljük neked, ill. korlátozott számban tőlünk is bérelhettek hótalpakat, hómacskákat. (mind a hótalp, mind a csúszásgátló hómacska bérleti díja 3600 Ft/pár/nap). 

 

 

 
tura-szlovakia-ausztria-hotalpas-osztrak-tura-hotalpas-szlovak-tura.jpg

Utazás saját autóval vagy telekocsival túranap hajnalán/reggelén bárhonnan az országból az e-mailben megadott osztrák címre. A jelentkezési lapon kérjük jelezd, hogy hogyan fogsz utazni, ha saját kocsival jössz, veszel-e fel szívesen utast. Összehozzuk a helyeket felajánló autósokat a kocsiba beszállni kívánókkal, hogy egy autóban, ha lehet, ne 1-2, hanem 4, gyerekek esetén 5 fő legyen. Ha a telekocsi(k)ban nem lenne elég hely, minibuszt is indítunk Budapest, Zugligeti út 93. elől. Itt van a Nyugati Pu. felöl jövő 291-es busz végállomása, a Libegő alsó állomása, a saját kocsidat is itt biztonságban hagyhatod. Akik utasként telekocsiba vagy minibuszba szállnak, egységesen 6990 Ft-ot fizetnek a beszálláskor az oda-vissza út költség-hozzájárulásaként a sofőrnek. Az utazással, közlekedéssel kapcsolatban minden tudnivalót e-mailben elküldünk, ide értve a térképet is! Ha (csak példa) egy pécsi autós valakit Kaposváron, majd Szentgotthárdon vesz fel, az a kocsi (célszerűen) Graz irányában lépi át a határt. 

 

 

Mit kell tudni a hótalpról? 
hotalpas-szlovak-tura-hotalpas-osztrak-tura.jpgHa a jelentkezéskor küldött e-mailben jelzed az igényt, akkor a hótalpas túrán hótalp vár, a hótalpat béreljük neked, ill. korlátozott számban tőlünk is bérelhetsz. 

 

A bérleti díj 10 euró/pár/nap vagy 3600 Ft/pár/nap. A túrabakancsoddal lépsz majd a hótalpba. 

A hótalp egy kényelmes, könnyű és ügyes jószág, arra jó, hogy ne süllyedj el vele a mély hóban. A hótalpat a saját bakancsodon egy mozdulattal rögzíted, ahhoz hasonlít, amikor bakanccsal a síléced kötésébe lépsz. Kb. 30 mp. múlva olyan lesz, mintha egész életedben hótalppal szaladgáltál volna. Természetesen ha van saját hótalpad, vagy tudsz kölcsön kérni, akkor hozd a sajátodat. A túra csúszós, ill. kemény havas szakaszain csúszásgátló hómacskára (is) csuszagatlo-homacska.jpg(továbbiakban csúszásgátlóra) lesz szükség. Ha nem hozol saját csúszásgátlót, tőlünk 47-es méretig tudsz bérelni. Ha nagyobb a lábad 47-esnél, venned kell magadnak csúszásgátlót, ill. hágóvasat. A csúszásgátló bérleti díja: 3600 Ft/nap/pár. 

 

Mit kell hozni a hótalpazásra? 
scheeberg-tura-gyalogtura-hotalpas-tura-schneeberg-34.jpegTanulmányozd át a honlapon a "Mit kell hozni a túrára?" menüpontot, a teljesség igénye nélkül már itt kiemeljük az alábbiakat.

 

 

 

Csomagolj magadnak szendvicset. Termoszban meleg teát legalább 1,5 litert, de inkább többet hozzatok, plusz magas víztartalmú gyümölcsöket; narancsot, almát. És indulás előtt idd "tele" magad. Rétegesen öltözködj, lehetőleg lélegző ruházattal. Váltás zoknit, cipőt, nadrágot, trikót, pólót is hozzál. A túrát követően kulturált mosdóban át tudsz öltözni. A haza felé vezető úton már jó, ha száraz ruhában vagy. Kötelező a korábban már viselt (bejáratott) túrabakancssnilovske-sedlo-kis-fatra-tura-gyalogtura-07.jpg

Ha van saját túrabotod, hozzál túrabotot / síbotot (tányérral), ha nincs, tudsz tőlünk bérelni. (2 euró vagy 660 Ft/nap/pár). Továbbá a magas hóban szükséges a kamásli. Kamáslit pl. a Decathlonban tudsz venni. Előzetes jelzésed esetén szintén tudsz bérelni. (2 euró vagy 660 Ft/nap/pár). Ha nem évi egy túrát tervezel, jobban megéri neked is a saját kamásli vásárlása.
hotalptarto-zsak.jpgFontos. Ha legalább 60 literes a hátizsákod, akkor hagyj a hótalpnak helyet, ha nincs ekkora hátizsákod, akkor olyan hátizsákot hozzál, amire a hótalpakat vagy a hótalp zsákját kívülről tudod rögzíteni. Akár egy kis zsinórral tudd rákötni, vagy hozz egy mini karabinert. Ne felejtsd el a naptejet és mindenképpen kell UV-szűrős napszemüveg. Kell még két pár kesztyű, vagy egy pár, át nem ázó síkesztyű. Sapka, sál. Jó időben, ha nincs nagy szél, érdemes vitorlás sapkát is hoznod, olyat, ami a füledet is takarja, vagy legalább baseball sapkát (mivel annak (is) van simlédere). A túra idején korán sötétedik, a biztonság kedvéért hozzál fejlámpát magaddal. Valószínű, hogy feleslegesen cipeltetjük veled a fejlámpát, de ha mégis kell, jól jön majd.

 

 

durre-wand-4-ausztria-tura-osztrak-tura-hotalpas-tura-bakancsos-tura.jpg
Hótalpas Dürre Wand túra: 14 km-es, 728 méteres szintkülönbségű, hótalpas túra, pihenőkkel, ebédszünettel, sok fotózással, 6 órás időtartamban. Ausztriában, 9 óra 30-kor találkozunk a résztvevőknek e-mailben elküldött helyen. A túravezető megtanít a hótalpak felvételére és használatára. 30 mp. múlva olyan lesz, mintha egész életedben hótalppal szaladgáltál volna.
(Csak ne akarj hátrafelé lépni...:)) túrára 10 órakor indulunk.   
 

ausztria-tura-osztrak-tura-hotalpas-tura-bakancsos-tura.jpgKényelmes, átlag halandóra kitalált tempó, sok-sok szusszanás és pihenő után 12 körül érünk a Schoberre. A Schoberen 1208 méteres (sokak szerint 1213 méteres) magasságban leszünk. Mivel a táblán lévő kiírás lehet helytelen és nem mértük le, azt mondjuk, hogy mindegy :)).

 

 

Amikor fent vagyunk, indul a fotózás. készülnek a 360 fokos panoráma képek és videók. Majd célba vesszük az 1183 méteres Öhlert. Gyorsan elájulunk a Gutensteiner Alpen gyönyörűséges tájait látva.

 
durre-wand-2-ausztria-tura-osztrak-tura-hotalpas-tura-bakancsos-tura.jpgMiután dobtunk egy hátast a Schneeberg látványától és elkészült néhány gigabyte-nyi fotó, indulunk le. 16 órakor kulturált mosdó, szállodai szintű ingyenes wc után beszállunk az autókba és wir fahren nach Hause...
 
 
 
 
 

Osztrák hótalpazásaink és csúszásgátló hómacskás túráink díjai és az egyéb költségek
A hótalpak és csúszásgátló hómacskák bérleti díja 10-10 euró/nap, vagy 3600 Ft/hótalp, ill. 3300 Ft/csúszásgátló, de ha van saját hótalpad, ha van saját csúszásgátló hómacskád, hát evidens, hogy hozd őket magaddal!

 

 

 

Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon schneeberg_gyalogtura@yahoo.com

 

Jelentkezés a hótalpas osztrák túrákra 
A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon alaposan tanulmányozd át, majd a schneeberg_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot. Kérjük, hogy a "Mit kell hozni a túrára?" menüpontot is gondosan olvasd végig, különös tekintettel a túrabakancs, kamásli, hótalp, csúszásgátló hómacska, zokni, naptej, napszemüveg, sapka, túrabot, fejlámpa, öltözködés, sál, két pár kesztyű vagy 1 pár síkesztyű, sok (alkoholmentes) folyadék (meleg tea termoszban), EU-kártya, költőpénz részekre, amelyek betartása / hozatala / viselése kötelező, az ott írottak megszívlelését köszönjük. Természetesen hótalpat, hómacskát tudsz bérelni, korlátozott számban és jóelőre történő egyeztetés alapján tőlünk is, 3600 Ft/pár/nap, mind a hótalp, mind a csúszásgátló macska bérleti díja.  

 

 

A hótalpas és csúszásgátló hómacskás osztrák túrák díjfizetése
Az ausztriai hótalpazás díjának utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a hótalpas túrára jelentkező számlázási címét - irányítószámmal együtt - és a hótalpazás időpontját beírni. (A nevet nem kell beírni, csak foglalja a közlemény rovatok amúgy is kevés helyét és felesleges, hiszen azzal kezdődik a banki tájékoztató, hogy kitől jött a hótalpazásra a valamekkora összeg)

Példa. 
3561 Felsőzsolca, Gesztely u. 34.

Február 19. 
Ausztriai hótalpas túra: Dürre Wand

A hótalpazások díjának utalása során csak a díjat kell utalni. Az utazási díjat, a hótalpak és a csúszásgátló hómacska bérleti díját NEM kell utalni. 
Az utazási költséget forintban a beszálláskor a téged hozó kocsi sofőrjének kell átadni, a hótalpak, hómacskák bérleti díját kint kell fizetni.