Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyakori kérdések az osztrák túrák kapcsán

Mi a különbség a különböző színnel jelölt dátumok (pl. szombatok) között? 

Az egyes időpontok díja nem azonos az év során. 
A július végi és szilveszteri időpontok a legdrágábbak. Általában különböző színekkel jelöljük, hogy az adott, ún. kiemelt időpont a normál időpontoknál drágább. 

 

 

Mit kell tudni a buszos utazásról?

Egyrészt - természetesen - minden utunkra lehet jönni egyénileg. Egyénileg, saját szervezésben lehet jönni akár kocsival, akár vonattal, akár busszal. Budapestről meglepően kellemesen lehet beérkezni vonattal is. 
Ezen kívül - ahol az adott útnál feltüntetjük - ott az utazás telekocsival és/vagy busszal is történik.

Buszra vagy minibuszra akkor van szükség, ha telekocsis helyből kevesebb van, mint utasból

 

Esős nap esetén is van túra? Mi van, ha jön egy hirtelen vihar és villámlik? 

A túra az eső mértékétől, hosszától stb. függ, hiszen a sártenger nem csak a bakancs esztétikáját rontja, de a csúszós út veszélyes is lehet. 
Vihar, zivatar esetén a fémláncok, fémből készült rudak halálosak lehetnek, viharos szélben nem csak a kis galyak potyognak, ilyenkor megszakítjuk a túrát, ha tudunk biztonságba húzódunk, várjuk a vihar végét, ha nincs biztonságos alternatívánk és fennáll a vihar, erős szél, meg- és kicsúszás stb. lehetősége, a túra nem indul. 

 

 

 

Biztos, hogy minden túra meg lesz tartva?

Nagyon valószínű, hogy igen, de nem 100%. A biztonság az első, az indulás NEM "biztos", hiszen, ha nem is a K2-re, ha nem is a 8000 méteres death zone-ba készülünk, de ki vagyunk szolgáltatva a természetnek. De azért szeretnénk megnyugtatóak lenni. Az indulási valószínűség igen jó. Sőt, A jelentkezéskor fizetett napi és fejentkénti 700 Ft-os átregisztrálási díjjal "kvázi biztosítást" vehetsz, hogy a túra vis major miatti elmaradása esetén a befizetett összeg nem vész el, hanem másik időpontra átviheted a túrát. 

 

 

 

A részvételi díj változhat-e?

A jelentkezéskor érvényes feltételek a mérvadóak. 

Hasonlóan és értelemszerűen ismert, hogy az adott túra hány forint lesz. 

Miután a visszaigazolt jelentkezés után utalásra került a túra díja, az egyébkénti árváltozástól (áremeléstől) függetlenül az adott résztvevő számára a befizetett túra díja nem változik.

Egyébként - legalábbis ebből a szempontból - olyanok vagyunk, mint egy légitársaság, ahogy közeledünk egy túra indulásához, úgy drágul (kicsit) vagy drágulhat a túra.