Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hétfői Schneeberg-túrák Ausztriában

vizeses-schneeberg-tura-gyalogtura-ausztria-tura.jpg

Hétfői túrák Ausztriában a Schneeberg tövében: egy csodaszép vízesés és egy gyönyörűséges túra. A túratáv: 10.4 km. Szintkülönbség: 699 méter. 

 

 

Az utazás választhatóan saját autóval, telekocsikkal és/vagy busszal 

1. Ha szívesen felveszel valakit, aki beszáll az autózás költségébe vagy ha te szeretnél beszállni kocsiba, akkor az utazás - Budapestről történő indulással - telekocsi rendszerben és/vagy busszal, normális sofőrrel a túra reggelén történik. Budapest, XII. kerületből indulunk. 
Találkozás 
5:59-kor Budapesten, a Zugligeti út 93. előtt. A találkozási helyre a 291-es busszal is tudsz jönni a Nyugatitól vagy a Széll Kálmán tér felől a 22-es busszal a Kuruclesi útig. Onnan 7 perc séta a Zugligeti út 93. (Sokaknak ismert a Libegő, a Zugligeti út 93 néhány méterre van a Libegő alsó végállomásától)

A telekocsikkal és/vagy busszal 6:05-kor indulunk. Az autódat a Zugligeti út 93. szám előtt teljes biztonságban hagyhatod, 0-24 órában rendőr posztol a parkolóban.
A telekocsikba és/vagy buszra 6:15-kor a Déli pályaudvarnál, 6:20-kor a Bach-csomóponton, 6:25-kor az M1-es mentén Őrmező mellett, a Kelenföldi pályaudvar közvetlen közelében is, majd az M1-es mentén is fel, ill. be lehet szállni.
Kívánságra bármikor megállunk, ha nincs külön kérés, több rövid mosdó szünetet tartunk benzinkútnál ill. autópálya pihenőnél, (Bábolna, Győr) az utolsó "nagy" szünetünket Mosonmagyaróvárnál tartjuk a 162 km-es kijáratnál. 
2. Természetesen lehet jönni saját kocsival a túra reggelén. Hova utazzatok? E-mailben térképet, címet, GPS-koordinátát küldünk. 9:29-kor találkozunk Ausztriában a Schneeberg "tövében". Ingyenes és kulturált wc után 9:45-kor startolunk. Ha Budapestről jössz, legkésőbb 6-kor indulj(atok) el, de ha mondjuk Székelyudvarhelyről érkezel, "adj hozzá" az utazáshoz. 

Igény esetén nem budapesti résztvevőinknek a nulladikról a túra napjára virradó éjjelre a busz indulásától 2 perces autózásra található butikhotelben szobát foglalunk (a szállás díja 4500 Ft/fő 2 ágyas szobában).

 

 

 

burg-losenheim.jpg
Hétfőnként vár rád egy helyes kis vár, ami leginkább
Füzérhez hasonlít, néhány überklassz panoráma, egy szurdokvízesés, amely csekély 20 méter magas, és egy kellemes erdei túra monumentális fenyvesekben. Ha pedig hétfőn a túra után nem indulsz haza, mert többnapos túrán vagy/vagytok, vacsora után környék-felfedező sétát teszünk. Ragadjon át rád is a városka hihetetlen feelingje. 
 

 

 

parkolo-schneeberg-becsi-alpok-tura-gyalogtura-kirandulas-03.jpgDe ne szaladjunk ennyire előre. Túráink egyénileg utazó (a telekocsi rendszerbe be nem kapcsolódott, nem Bp-ről jövő stb.) résztvevőivel 9:29-kor találkozunk.  


E-mailben térképet küldünk a találkozási helyről és természetesen cím és GPS-koordinátákat is kapsz majd. Nem szállunk fel a libegőre, csak örülünk annak, hogy a mosdó ingyen van.

 

wasserfall.jpg

 

 

A bakancsok szorosra fűzését követő 2 óra 30 perc és egy kellemes séta után már egy szinte Niagara (na jó, lehet, hogy kisebb) méretű vízesés alatt fotózhatunk, majd a vízesést tápláló patak közelében törnek előre csapataink. 

 

 

 

Ebédünket választhatóan vagy saját tarisznyából scheeberg-tura-gyalogtura-ausztria-alpok-tura-2.jpg(hátizsákból) egy kellemes pisztrángos tó partján fogyasztjuk el, vagy - akinek kedve van -100 méterrel arrébb egy pisztrángos fogadóba vagy 200 méterre egy pizzériába is betérhet ebédelni.

 
 
 
 
schneeberg-alpok-ausztria-osztrak-tura-gyalogtura-kirandulas-szurdok-4.jpg
Tehát mindenki azt ebédel, és ott, ahol jól esik. Az ebédszünet után a losenheimi vár tövéből indulunk tovább. 
 
 

Hamarosan a képen is látható, nem éppen a Mount Everest alaptábor megközelítésre emlékeztető útról csodáljuk meg schneeberg-tura-gyalogtura-az-ohler-menedekhaz-fele.jpga környező hegyeket, ugyanis most a Schneeberg tövében vagyunk. Pörögnek az események, észre sem vesszük, hogy máris szinte az Annapurna és a K2 magasságában vagyunk, azaz felértünk közel 1250 méter magasba a Havasi gyopár menedékházhoz.

 

schneeberg-tura-gyalogtura-2.jpgA libegő drótkötél pályájához közel vezet le utunk a losenheimi parkoló felé. A kellemes túranap 16 órakor ér véget, de ahogyan a bevezetőben jeleztük, vacsora után még lehet jönni egy plusz városnéző sétára, hogy a közepes túrán lévőknek is meglegyen az aznapi betevő kilométer adag, no meg főleg azért, mert a városka, mint minden osztrák szépségdobozka SZÉP. 

 

 

 

 

 
Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon schneeberg_gyalogtura@yahoo.com 

Jelentkezés az osztrák túrára 
A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon olvasd el, majd a schneeberg_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot, amelyet a kékkel írt szavakra történő kattintással tudsz letölteni. Kérjük, hogy az "Ajánlások...." (tartalmilag "Mit kell hozni?") menüpontot is nézd át, különös tekintettel a túrabakancs, kamásli, zokni, naptejnapszemüveg
sapka, túrabot, fejlámpa, öltözködés, sál, kesztyű, sok folyadék részekre. 

 

 

 

Az ausztriai túra díjának utalása

Az osztrák túra díja az alábbi címre utalandó. 
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
Az utaláskor a megjegyzés rovatba kérjük az ausztriai túrára jelentkező nevét, irányítószámmal együtt a számlázási címet, a létszámot és a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és helyét beírni. Egy Schneeberg túra esetén pl. a közlemény rovat helyes kitöltése az alábbi: 
Alpok Antal

1139 Budapest,
Rax u. 9.
4 fő, 2020. 08. 21. Schneeberg

Az osztrák (Hohe Wand-, Rax-, Schneeberg- stb.) túrák díjának utalása során csak a díjat kell utalni. Az utazási díjat kérjük ne utald / ne utalja. Az utazási költséghez a hozzájárulásokat nem nekünk adod, hanem beszálláskor a telekocsi sofőrjének, ill. busz vagy minibusz esetén a busz sofőrjének kell adni.