Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Keddi osztrák túrák

schneeberg-gyalogtura-kirandulas-12-fischerhutte.jpg
5 órás könnyű túra a Schneeberg fennsíkon és a Klosterwappen 2076 méteres csúcsa. 
Könnyű túra Ausztriában, ugyanis bár 2000 méteres tengerszint feletti magasságot célzunk meg, a szintkülönbség minimális. Fogaskerekűvel 30 perc alatt 1800 méterre vonatozunk fel, majd a Schneeberg-fennsíkon teszünk egy jó kis körtúrát.  

 

 

Szuperkönnyű túra a Schneebergen! Ez nem is igazi "túra", inkább kirándulás vagy séta.
schneeberg-tura-gyalogtura-5.jpgA felfelé kutyagolást megspóroljuk, ugyanis 1800 méterig felvitetjük magunkat a Salamander vasúttal, és a fennsíkról indulunk a 2076 méteres csúcsra. 

 

 


salamanderzahnradbahnhaltestelle.jpgA Salamander-fogaskerekű kényelmes üléséből látva a Schneeberg oldalát, már egészen barátinak tűnik a fogaskerű 22.60 eurós viteldíja (retúr). 

A Schneeberg a Bécsi-Alpok része, az osztrákok azt mondják: a Bécsi Alpok királynője. 

 
  •  

Az utazás választhatóan saját autóval vagy telekocsival 
schneeberg-tura-gyalogtura-kirandulas-seta-alpok-ausztria-02.jpg

Hova utazzatok? E-mailben térképet, címet, GPS-koordinátát küldünk. 9:30-kor találkozunk Ausztriában a Schneeberg "tövében". Ingyenes és kulturált wc után 9:45-kor startolunk. Ha Budapestről jössz, legkésőbb 6-kor indulj(atok) el, de ha mondjuk Székelyudvarhelyről érkezel, "adj hozzá" az utazáshoz. 

2. Ha szívesen felveszel valakit, aki beszáll az autózás költségébe vagy ha te szeretnél beszállni kocsiba, akkor az utazás telekocsi rendszerben történik. Legalábbis a budapesti telekocsikkal a XII. kerületből indulunk. 
Találkozás 
5:59-kor Budapesten, a Zugligeti út 93. előtt. A találkozási helyre a 291-es busszal is tudsz jönni a Nyugatitól vagy a Széll Kálmán tér felől a 22-es busszal a Kuruclesi útig. Onnan 7 perc séta a Zugligeti út 93. (Sokaknak ismert a Libegő, a Zugligeti út 93 néhány méterre van a Libegő alsó végállomásától)
A telekocsikkal és/vagy busszal 6:05-kor indulunk. Az autódat a Zugligeti út 93. szám előtt teljes biztonságban hagyhatod, 0-24 órában rendőr posztol a parkolóban.
A telekocsikba és/vagy buszra 6:15-kor a Déli pályaudvarnál, 6:20-kor a BAH-csomóponton, 6:25-kor az M1-es mentén Őrmező mellett, a Kelenföldi pályaudvar közvetlen közelében is, majd az M1-es mentén is fel, ill. be lehet szállni.
Kívánságra bármikor megállunk, ha nincs külön kérés, több rövid mosdó szünetet tartunk benzinkútnál ill. autópálya pihenőnél, (Bábolna, Győr) az utolsó "nagy" szünetünket Mosonmagyaróvárnál tartjuk a 162 km-es kijáratnál. 

Igény esetén nem budapesti résztvevőinknek a nulladikról a túra napjára virradó éjjelre a busz indulásától 2 perces autózásra található butikhotelben szobát foglalunk (a szállás díja 4500 Ft/fő 2 ágyas szobában).

 

 
schneeberg-tura-gyalogtura-4.jpg

5 órás kirándulás a Schneeberg fennsíkon: Best of Schneeberg fennsík!!

 

Túráink egyénileg utazó (a telekocsi rendszerbe be nem kapcsolódott, nem Bp-ről jövő stb.) résztvevőivel 9:29-kor találkozunk. A találkozási helyről természetesen címet, GPS-koordinátát és térképet e-mailben küldünk neked. Üdvözlés, wc-látogatás stb. után fogaskerekű vonatra szállunk, 11-kor vagyunk a felső állomáson és innen indulunk az 5 órás fennsík-körútra.

 

A kis szintkülönbségű sétába illesztünk "egy kis dsc05943.jpgtörténelmet" és jó idő esetén mindig programpont a Klosterwappen 2076 méteres csúcsának meghódítása.
Ha hóvihar lenne (ami tavasztól őszig még a Hóhegyen sem túl gyakori), akkor egy másik, 2061 méteres, de a nyugati szélnek kevésbé kitett csúcsra sétálunk fel.

 

A fennsíkon lehet olyan fotókat készíteni, hogy csuda, hiszen a körpanoráma leírhatatlan. A könnyű Schneeberg-fennsík túra végén 16 órakor vagyunk újra a fogaskerekű felső végállomásánál.

A 16:14-kor indulunk le, 16:41-kor vagyunk a faluban, 16:45-kor vagy a kocsidnál, ha egynapos túrára jöttél 17 órakor indulhatsz haza, ha több napos túránkon vagy, akkor tudjuk, hogy türelmetlenül várod a holnapot :))

 

 

Osztrák túráink díjai és az egyéb költségek

 

 

Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon schneeberg_gyalogtura@yahoo.com


 

Jelentkezés az osztrák túrára 
A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon olvasd el, majd a schneeberg_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot, amelyet a kékkel írt szavakra történő kattintással tudsz letölteni. Kérjük, hogy az "Ajánlások...." (tartalmilag "Mit kell hozni?") menüpontot is nézd át, különös tekintettel a túrabakancs, kamásli, zokni, naptejnapszemüveg
sapka, túrabot, fejlámpa, öltözködés, sál, kesztyű, sok folyadék részekre. 

 

 

Az ausztriai túra díjának utalása

Az osztrák túra díja az alábbi címre utalandó. 
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
Az utaláskor a megjegyzés rovatba kérjük irányítószámmal a számlázási címet, a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és helyét beírni. Egy Schneeberg túra esetén pl. a közlemény rovat helyes kitöltése az alábbi: 


1139 Budapest, László K. u. 9.
2020. október 14.
Schneeberg

Az osztrák (Hohe Wand-, Rax-, Schneeberg- stb.) túrák díjának utalása során csak a díjat kell utalni. Az utazási költséget NEM kell utalni. 
Az utazási költséget forintban a beszálláskor annak a telekocsi sofőrjének, akihez beszállsz vagy a buszon a buszos cég sofőrjének kell átadni készpénzben.