Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Osztrák túráink díjai és költségei

Osztrák túráink "early bird" kedvezményes díjai, és az egyéb költségek, amivel érdemes számolnod:

Osztrák túráink díjai*   1 nap 2 nap nap nap nap
Felnőtt díjak  4990 7990 10990 13990 16990
Gyermek díjak  2990 4990 6990 8990 10990

*A fenti díjra a túra indulása előtt több mint 30 nappal történő jelentkezés és díjfizetés esetén jogosult a túrázó. A túra indulása előtti 30 napon belüli jelentkezés éis lehetséges, amely a fenti díjnál fejenként és naponta 1000 Ft-tal magasabb.

A hótalpas túrák díja a hótalpak (10 euró vagy 3100 Ft/pár/nap) és túrabotok (5 euró vagy 1550 Ft/pár/nap) bérleti díját nem tartalmazza. A bérleti díj helyben fizetendő. (Akinek van saját hótalpa értelemszerűen hozza magával).

A téli túrák díja a csúszásgátló hómacska bérleti díját (3100 Ft/pár/nap) nem tartalmazza, akinek van saját, az természetesen hozza magával, feleslegesen ne fizess a kölcsönzésért. 

A szállás és étkezés díját a túra ára nem tartalmazza, a közlekedés (kocsi, telekocsi, vonat, busz) költségeit a túra díja nem tartalmazza. 


Túráink olcsók, de az olcsó húsnak nem híg a leve: 

  • Készségesek, segítőkészek vagyunk
  • A túra idején elérhető szállások között a legjobb érték/ár arányt jelentő szállásokat foglaljuk 
  • Az utazás gazdaságos, telekocsi rendszerben összehozzuk az autósokat a kocsiba beszállni kívánókkal 
  • "Otthon vagyunk a hegyen", az utazási irodák leírásairól néha ordít, hogy aki írta, az soha életében az adott útvonalat nem járta
  • Ellentétben egy nevében görög betűt is viselő Tours-szal (aki hiába nincs vis major, veszélyhelyzet, SZIMPLÁN nem oda visz, ahova meghirdetik az utat, és a buszra történő felszálláskor sem mondja meg, hogy máshova megy majd az út (!!!!!!!!!) - mi betartjuk, amit ígérünk 
  • Több mint 20 év túra tapasztalatát kínáljuk

 

Milyen egyéb díjjal és költségekkel kell számolni?

a) Osztrák autópálya-matrica (9 euró)

b) Parkolási díjak
Szerencsénkre az osztrák kisvárosok többségében a parkolás ingyenes (!), a Schneebergen és a Hohe Wandon mindenhol minden ingyen, az Ötscher-környéki parkolók között van fizetős parkoló. 

c) Szállás: jellemzően 24-26-28 euró körül, amely szinte kivétel nélkül a reggeli árát is tartalmazza. Az ár természetesen a szálláshelytől, időszaktól függ és több helyen ingyenes sátrazás is lehetséges. 

d) Étkezés
Hozhatsz vagy vehetsz "kint" élelmiszert, tudsz helyben főzni, és ha voltál már Ausztriában, akkor tudod, hogy itt mindenhol millió helyre lehet menni vacsorázni. Ebédelni, vacsorázni a hüttékben is lehet, 10 euróból már tudsz ebédelni. 

e) Biztosítás

f) Liftek: bizonyos Ausztriában tartott túráknál igénybe vesszük az ülőliftet. Az ülőlift díjai az alábbiak:

  Felnőtt Gyerek
Hegy- és völgymenet € 10       € 9 
     

 

j) Busz, minibusz, telekocsi költség-hozzájárulása: 6990 Ft/fő. (Maximum 15 kg poggyász hozható)
A telekocsi rendszerben az utasok a szabad helyeket jó szívvel és maguktól felajánló autósoknak az oda és vissza utazásért a fenti költség-hozzájárulást fizetik. 

A költség-hozzájárulás "fix". Az ezt elfogadó sofőröket hozzuk össze az utasokkal. A telekocsi természetesen csak lehetőség, nyilván a legkényelmesebb ha jöttök a saját kocsitokkal, ill. meglepően olcsón lehet kocsit bérelni. A költség-hozzájárulások a saját autójával egyedül jövő és 3 utast felvevő sofőr túrázó számára sem fedezik az autózás teljes költségét, az üzemanyag, autómosás, matrica, benzinkutas borravalója, kötelező szerviz, téli gumi, gumitárolás és gumicsere futásra jutó költsége ennél magasabb. De! Az utasok plusz súlya miatti plusz üzemanyag fogyasztásnál azért sokkal több és szuper jó társaságod lesz. Megéri felvenni utast, már csak azért is, mert tudsz jó emberekkel beszélgetni. 
Az autókba beszálló túrázóknak pedig a fizetendő utazási költséghozzájárulás sokkal kevesebb, mint a vonat vagy a buszozás költsége, nem kell várni a tömegközlekedésre. Egy hosszabb budapesti taxizás árán, a túrától függően (budapesti indulás és érkezés esetén) minimum 600 km körüli utat tehetsz meg, "saját sofőrrel". 

 

k) Magas hó esetén szükség van hótalpakra, a hótalpak bérleti díja 10 euró. Az ár egy pár hótalp egy napi bérletére vonatkozik. Korlátozott számban mi is adunk bérbe. (3100 Ft/pár/nap).
 

l) Jeges, csúszós talaj esetén szükség van csúszásgátló hómacskára. Javasoljuk a saját csúszásgátló hómacska beszerzését. Ha bérelni kívánod a bérleti díj 3100 Ft/pár/nap.
 

m) Bizonyos kiemelt túráinkra a foglaltság függvényében egyedi ajánlatot teszünk (Húsvét, Május 1. Pünkösd, július második fele, aug. 20-i hétvége és Karácsony-Szilveszter).
 

n) Belépti díjak: bizonyos nemzeti parkok (pl. Ötscher) belépti díjat szednek. A 2 eurós felnőtt, 1 eurós gyerek díjat, hála Istennek, a magyar túrázók is ki tudják fizetni. A Hohe Wandon hétvégén van belépti díj, 1,8 euró.... 
 

o) Vonatjegy: van olyan túránk, amely egy vasúti megállónál ér véget, és az indulási parkolóhoz vonattal megyünk vissza. A felnőttjegy a vonatra 2 euró 20 cent. 
 

p) Átregisztrálási díjjal másik időpont lehetősége 
A jelentkezéskor fizetett +700 Ft/fő/nap díjjal, mint "sajátos biztosítással", a túra másik időpontra vihető át, ha az eredeti időpontban a túrát - pl. hóvihar, áradás, ónos eső, jégpáncél az úton, stb. vagy más akadály, nehézség, vis major miatt - nem lehet megtartani. Tehát a fejenkénti és a túra napjai szorozva 700 Ft-tal összegű (pluszban fizetendő) átregisztrálási díj fizetése ellenében egyfajta biztosítást vehetsz arra az esetre, ha a túra (biztonságosan vagy normális körülmények között) megtarthatatlan, azaz minimális plusz fizetéssel másik időpont lehetőségét kapod.
 

q) Téves, ill. helytelen összegű utalás visszautalása, 2%-kal, de legalább 1000 Ft-tal csökkentett összegben történik