Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Osztrák túráink szerződési és részvételi feltételei

Cégünk nem utazási iroda, túravezetők vagyunk. 

Szerződési és részvételi feltételek az Ausztriában tartott túrák kapcsán:

 • Az ausztriai túrán történő részvétel feltétele a teljes körűen, hiánytalanul kitöltött részvételi lap megérkezése e-mail címünkre
 • A túra túradíjának befizetése úgy, hogy a befizetett összeg legkésőbb az osztrák túra előtti napon a számlánkon jóváírásra kerüljön és a túra előtti napon látható legyen az utalás ténye
 • A túra előtti két hétben, a túra előtti 7 napban történő, és az ún. last minute (túra előtt 3 munkanappal) és very last minute (indulás előtti munkanapon) jelentkezés lehetséges, de a last minute jelentkezések last minute és very last minute felár ellenében (490-990-1490-1990 Ft/nap/fő) történnek és a last minute jelentkezők részére nem garantáljuk a plusz szállásfoglalás sikerét
 • Az ausztriai gyalogtúrán történő részvétel kizárólag e-mailen vagy SMS-ben történt visszaigazolás esetén garantált
 • Az eligazításokon, ha van, túra előtti oktatáson történő részvétel kötelező
 • Kötelező a pontos érkezés a túrák kezdési időpontjára, ide értve az oktatás kezdésének idejét. Az elkéső résztvevő nem tarthat igényt a befizetett díj visszafizetésére.
 • 14 éven aluli gyermek szülői felügyelet mellett vagy szülői jóváhagyó nyilatkozattal és megnevezett kísérővel vehetnek részt túrán.
 • Amennyiben az ausztriai túra vadvízi evezéssel kombinált túra, a raftingon kizárólag úszni tudók vehetnek részt, a mentőmellény, sisak viselése mindenki számára KÖTELEZŐ. 

 

 

Részvétel saját felelősségre 
A résztvevő tudomásul veszi, hogy hegyi és magashegyi túráinkon érheti baleset, ill. egészségkárosodás. A résztvevő tudomásul veszi, hogy az ausztriai túrán vagy a hozzá kapcsolódó utazás során esetlegesen őt érő anyagi és nem vagyoni károkért a túraszervezőt és/vagy túravezetőt semmilyen felelősség nem terheli, sem a túra szervezővel, sem a túra vezetőjével szemben a résztvevő igényt nem érvényesíthet. Az osztrák túrá(ko)n minden résztvevő a (résztvevő) saját felelősségére vesz részt. 

 


Kockázatok csökkentése és a túrák szabályai
A kockázatok csökkentése érdekében (hadd legyünk udvariasak) "ajánlásokat" (tartalmilag szabályokat) fogalmazunk meg, amely ajánlások és javaslatok (szabályok) betartása KÖTELEZŐ. Szerencsére a résztvevők jóformán kivétel nélkül az értelmes szabályokat maguktól is betartják, hiszen az a résztvevő érdeke és felelőssége, különös tekintettel

 • az alkoholfogyasztás tilalmára,
 • a túravezető által NEM mondottak, egyeztetés nélküli csinálásának tilalmára,
 • a túravezetővel történő és egyeztetés nélkül választott kerülő utak használatának tilalmára,
 • továbbá az akadályok egyéni módon történő leküzdésének tilalmára
 • a gyalogtúrák esetén kötelező a túrabakancs használata, nagyon szépen kérünk, hogy ne Ausztriában derüljön ki, hogy a vászontalpú félcipővel érkezel és ne magyarázd, hogy máskor is ebben szoktál túrázni és még soha nem történt baj, pláne kérünk szépen, hogy ne mondd, hogy "semmi közünk hozzá, hiszen vállaltad a felelősséget"
 • rafting esetén kötelező a sisak és a mentőmellény, valamint a neoprén ruha használata  

 

Kötbér
A túra idejére esetlegesen kölcsönadott eszközökért a résztvevő kötbér-felelősséggel tartozik.
Rongálás, elvesztés, sérülés esetén a rongálás, elvesztés esetén, a sérülés, rongálás, elvesztés napján az alábbi kötbér fizetendő készpénzben vagy dokumentált átutalással a túraszervezőnek:
i) túrabot (egy db és egy pár egyaránt 15.000 Ft)
ii) hótalp (egy pár 50.000 Ft)
iii) kettes raft: 500.000 Ft

iv) hatos vagy nagyobb raft 1 millió forint 
A résztvevő tudomásul veszi, hogy elvesztés, rongálás és sérülés esetén egy új eszköz beszerzési ára és a beszerzéssel kapcsolatos összes ráfordítás díja fizetendő a kötbérben. Az ausztriai gyalog, hótalpas és rafting túrákra egyaránt vonatkozó szabályok

 • Tilos az esetek többségében elől haladó túravezető által mutatotthoz és/vagy mondotthoz képest más útvonalat választani. A tiltást megszegő túrázó a túrából kizárásra kerülhet.
 • Pontosan kell a túravezető által mutatott utat / útvonalat és a túravezetői instrukciókat követni havas, jeges, csúszós, sáros vagy görgeteges, és sziklás terepen, továbbá rafting során
 • Tilos a túra előtt 6 órával és a túra idején alkoholt, kábítószert vagy ha éppen jogilag az adott dizárjner drog nincs is tiltólistán, tudatmódosító anyagot fogyasztani. 
  A tiltást megszegő túrázó a túrából kizárásra kerül.A résztvevő tájékoztatási, együttműködési kötelessége

 • A résztvevőnek kötelessége az esetlegesen fennálló gyógyszeres kezelésről, a teljesítő és koncentráló készségre hatással lévő szerek fogyasztásáról, illetve bármely a tudatállapotot, fizikai képességeket akár ideiglenesen csökkentő betegségről vagy állapotról a túravezetőt tájékoztatni.
 • Különösen fontos tájékoztatási kötelezettség terheli a résztvevőt az alábbiak kapcsán: cukorbetegség, epilepszia, vérzékenység, pacemaker és rovarcsípésre vonatkozó allergia. Ezen utóbbi esetekben a túravezető külön egyeztet a résztvevővel a résztvevő biztonsága érdekében.
 • Hegyi túrán (különösen mentési helyzetben) kialakulhat olyan helyzet, ilyen például, de nem kizárólag az emberéletet fenyegető kockázat elhárítása vagy egészségkárosodás megelőzése ilyen, ahol a résztvevőknek a túravezető feladatot ad, valamivel megbízza őket. Ezen feladatok ellátása kötelező.


 

Veszély- és egyéb helyzetek

 • Amennyiben a túravezetőt baleset éri vagy önerőből a mentés nem megoldható úgy a hegyi mentőket (Mountain Rescue) kell hívni. 
 • A hegyi mentőknek az alábbi információra van szüksége a gyors segítségnyújtás érdekében. Hol történt a baleset? Tereptárgyak, jellegzetes fa és táblák figyelemmel kísérése segít abban, hogy a túravezető nélkül is segítségkérésre alkalmas legyen a résztvevő.A túrából történő kizárás 
A túravezetőnek jogában áll és kötelessége azon személy túrából történő kizárására, aki saját vagy mások testi épségét, valamint a felszerelést veszélyezteti, a túravezető bármilyen utasítását nem tartja be, figyelmen kívül hagyja vagy megsérti, ill. tiltott (lásd fenn) módon viselkedik. Ezen felül kizárásra kerül a túrából az olyan túrázó, aki vagy akinek a kutyája mások közérzetét rontja, kulturált és egészséges kikapcsolódáshoz való jogát sérti, vagy akinek bármilyen állapota vagy viselkedése a túravezető megítélése szerint nem kívánatos. A kizárt résztvevő a részvételi díj visszafizetésére nem tarthat igényt.

 

Jelentkezés

Egyéni (nem céges) résztvevők esetén a túrára történő jelentkezés a jelentkezés menüpont alatt leírtak szerint történik. A jelentkezés érvényességi feltétele a túradíj átutalása. Amennyiben a túra a szervezőnek felróható okból meghiúsul, a túraszervező a befizetett részvételi díjat maradéktalanul visszafizeti, ezen kívül a túraszervezőt más kártérítési kötelezettség nem terheli. 
 

 

Lemondási feltételek

A túra az indulás előtt több mint hatvan nappal 10%-os díj fizetése mellett mondható le, az indulás előtti 60 napban a teljes túradíj fizetendő.

 

 

Idő- és vízjárás, hóhelyzet, az útvonalak járhatósága, kockázatviselés
A magas hegyekben a patakok vízállása, a hóhelyzet, a szél, általában véve a feltételrendszer és időjárás rendkívül gyorsan és szélsőségesen változhat.
A MediaComm Kft. nem tehető felelőssé az időjárásból, vízállásból, talajjal, úttal kapcsolatos kockázatok miatt (pl. jeges vagy csúszós út, leszakadt biztosító lánc, rossz vagy leszakadt híd, kidőlt fák, jeges/csúszós ösvény). A túrák megtarthatóságát befolyásolja az éppeni, korábbi vagy várható eső mértéke, hossza. (Sártenger nem csak a bakancs lesz koszos, de a csúszós út veszélyes) 
Vihar, zivatar esetén a fémláncok, fémből készült rudak halálosak lehetnek, viharos szélben nem csak a kis gallyak potyognak, ilyenkor megszakítjuk a túrát, ha tudunk biztonságba húzódunk, várjuk a vihar végét, ha nincs biztonságos alternatívánk és fennáll a vihar, erős szél, meg- és kicsúszás stb. lehetősége, a túra nem indul. 

 

A MediaComm Kft. nem felelős a lavinaveszély, kőomlás, földcsuszamlás stb. természeti csapásokból, természeti és külső körülményekből, túrát nehezítő, kockázatossá tevő bármilyen helyzetért, kárért, nehézségért, kényelmetlenségért.
Amennyiben a túra bármilyen, nem a túravezetőnek felróható okból nem indul (ilyen például a szeles idő,  a vihar, a száraz villámlás, a lavinaveszély, hegyi patakok árvize, földcsuszamlás, kőfolyás, híd beomlása, kőomlás, nem várt vagy erős havazás, ill. hóvihar, nemzeti parki zárlat stb.), cégünket semmiféle kártérítés fizetése nem terheli, a befizetett díj nem kerül visszafizetésre. A
 természeti feltételek kockázatát a túrázó vállalja és viseli.
A
 jelentkezéskor fizetett napi és fejenkénti 700 Ft-os átregisztrálási díjjal "kvázi biztosítást" vehetsz, hogy a túra fenti okokból történő elmaradása esetén a befizetett összeg nem vész el, hanem másik időpontban biztosítunk túrát. 

A MediaComm Kft-vel szemben nem élhet követeléssel senki azért, mert nem indul vagy megszakításra kerül a túra, ha bármelyik résztvevő veszélybe kerül vagy került vagy kerülhet vagy bárki biztonsága, élete, egészsége szempontjából kockázatos helyzetbe kerül egy vagy több résztvevő, ill. a csoport.

A MediaComm Kft. fenntartja a túra útvonala és/vagy ütemterve-változtatásának jogát.

 

Kutya
Az általunk látogatott ösvények nagy részére kutya elvileg jöhet, ugyanakkor nem kívánunk másokban félelmet kelteni, ezért a kutya fotója alapján jelezzük, hogy az adott kutya hozható-e. Harci kutya vagy annak látszó, vagy másokban akárcsak a legkisebb félelmet keltő kutya nem hozható, függetlenül attól, hogy miként  törzskönyvezték az ebet. 

 

 

MediaComm Kft.
MC Schneeberg Túra

Érdeklődés, információ: (+36) 209 342 760
Kapcsolat e-mailben: schneeberg_tura@yahoo.com