Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Utazás az osztrák túrára

Utazás választhatóan 
1.1. a túra előtti "nulladik" nap késő délután saját autóval vagy 
1.2. a túra előtti "nulladik" nap délután/este 
telekocsikkal , ill. kisbusszal az osztrák-magyar határ közelébe, majd szállás Mosonmagyaróvár közelében, így a túra napjának reggelén már csak a határ és cél közötti utazás vár rád vagy

2. önállóan, saját kocsival a túra napján, úgy, hogy időre meg kell érkeznetek Ausztriába az indulási parkolóba. Term. e-mailben térképet, címet, GPS-koordinátát küldünk. 

1.1. Ha önállóan utaztok és nem vesztek fel az ún. telekocsi rendszerben utast, akkor vagy a túra napján jöttök hajnali keléssel vagy - és mi ezt javasoljuk - a magyar utat tegyétek meg a túra előtti, ún. "nulladik" napon. Ebben az esetben találkozó/gyülekező 19-22 óra között a nulladik napi szálláson Mosonmagyaróvár közelében. (E-mailben küldjük a címet). Ez tehát az az eset, hogy a túranap előtti este az osztrák-magyar határ közelében, a magyar oldalon veszünk ki nektek szállást. 

1.2. Ha pedig szívesen felveszel utast, akkor összehozunk azokkal, akik beszállnának kocsiba. A kocsikba beszállók egységesen 6990 Ft-ot fizetnek a sofőröknek az oda-vissza utazásért. Ez jó az autósoknak is, nem üres helyekkel mennek, és jó az utasoknak is, mivel egy hosszabb budapesti taxizás vagy egy MÁV-jegy árán oda-vissza megjárják Alsó-Ausztriát. 
A teleautós rendszerben az utazásotok tervezésében segítünk, összehozzuk a feleket. Minden attól függ, hogy kiket hol hozunk össze. Ha mondjuk egy nyíregyházi pár Miskolcon vesz fel valakit, akkor az ő közös útjuk Miskolcon kezdődik, ha pedig kecskeméti vagy és egy Szegedről jövő autóba szállsz be..... 


1.2.1. A budapesti telekocsik 16 órakor indulnak a XII. kerületből, a Zugligeti út 93. elől. Ide a 291-es busszal is tudsz jönni a Nyugati pu-tól vagy a Széll Kálmán tér felől a 22-es busszal a Zugligeti út közelébe tudsz jönni. Ha a Kuruclesi útnál szállsz le, onnan 7 perc séta a Zugligeti út 93. (Sokaknak ismert a Libegő, a Zugligeti út ezen vége pár méterre van a Libegő alsó végállomásától). Ha nincs elég hely a kocsikban, akkor minibuszt is indítunk. A telekocsik és/vagy busz 16:10-kor indul. Ha utasként szállsz be valahová, a saját autódat a Zugligeti út 93. szám előtt teljes biztonságban hagyhatod, 0-24 órában rendőr posztol a parkolóban. A telekocsikba és/vagy buszra 16:20-kor a Déli pályaudvarnál, 16:30-kor a Bach-csomóponton, 16:45-kor az M1-es mentén Őrmező mellett, a Kelenföldi pályaudvar közvetlen közelében is, majd az M1-es mentén is fel, ill. be lehet szállni.

Kívánságra bármikor megáll a csapat, ha nincs külön kérés, több rövid mosdó szünet lesz benzinkútnál ill. autópálya pihenőknél, (Tatabánya, Bábolna, Győr). A Mosonmagyaróvár közeli szálláson a sátrazás ára 1500 Ft/fő, a vendégszobás szállás díja 3000 Ft 1-2-3-4 fős szobákban. A szállás díját helyben kell majd a szállásadónak fizetned. 

2. Ha korán kelő vagy és nem Székelyudvarhelyről vagy Záhony mellől startolsz, akkor természetesen jöhettek a túra napján is, de a budapesti túrázóknak ekkor már korán a kocsiban kell lenned/lennetek.