Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vasárnapi osztrák túrák a Schneebergen

ausztria-tura-osztrak-tura-schneeberg-07.jpg
Vasárnaponként
túra Ausztriában. 
Bakancsos Schneeberg túrák a Kaisersteinre (2061 m), ill. a Kaiserstein csúcs tövében található hüttéhez. 
 
 • 2017. május 7. (vasárnap)
 • 2017. május 14. (vasárnap)
 • 2017. május 21. (vasárnap)
 • 2017. május 28. (vasárnap)
 • 2017. június 4. (vasárnap)
 • 2017. június 11. (vasárnap)
 • 2017. június 18. (vasárnap)
 • 2017. június 25. (vasárnap)
 • 2017. július 2. (vasárnap)
 • 2017. július 9. (vasárnap)
 • 2017. július 16. (vasárnap)
 • 2017. július 23. (vasárnap)
 • 2017. július 30. (vasárnap) 
 • 2017. augusztus 6. (vasárnap)
 • 2017. augusztus 13. (vasárnap)
 • 2017. augusztus 20. (vasárnap)
 • 2017. augusztus 21.(vasárnap)
 • 2017. szeptember 3. (vasárnap)
 • 2017. szeptember 10. (vasárnap)
 • 2017. szeptember 17. (vasárnap)
 • 2017. szeptember 24. (vasárnap)
 • 2017. október 1. (vasárnap)
 • 2017. október 8. (vasárnap)
 • 2017. október 15. (vasárnap)
 • 2017. október 22. (vasárnap)
 • 2017. október 29. (vasárnap)
 • 2017. november 5. (vasárnap)

 

 

schneeberg-tura-gyalogtura-kirandulas-2.jpg
Közepes túra. Ezt a túrát (is) lehet túranapi és nulladik napi érkezéssel is teljesíteni. Van, aki 3-4000 Ft-os nyugati határ menti szállást vesz ki, van, aki helyben vesz ki szobát (itt a szállások ára 20-28 euró között) és a közelben van ingyenes sátrazási lehetőség is.
 
 

Az utazás választhatóan saját autóval, telekocsikkal 
schneeberg-tura-gyalogtura-kirandulas-seta-alpok-ausztria-02.jpg1. Természetesen lehet jönni saját kocsival a túra reggelén. Hova utazzatok? E-mailben térképet, címet, GPS-koordinátát küldünk. 
2. Ha szívesen felveszel valakit, aki beszáll az autózás költségébe vagy ha te szeretnél beszállni kocsiba, akkor a te utazásod ún. telekocsival történik. 
A Budapestről induló telekocsik esetén (ez csak példa, hiszen lehet, hogy valaki Dunaújvárosból indul és Székesfehérváron, majd Mosonmagyaróváron vesz fel valakit) találkozás 
6:25-kor Budapesten, a Zugligeti út 93. előtt. A találkozási helyre a 291-es busszal is tudsz jönni a Nyugatitól vagy a Széll Kálmán tér felől a 22-es busszal a Kuruclesi útig. Onnan 7 perc séta a Zugligeti út 93. (Sokaknak ismert a Libegő, a Zugligeti út 93 néhány méterre van a Libegő alsó végállomásától)

ausztria-tura-osztrak-tura-schneeberg-04-a-kaisersteinrol-lefele.jpg
A telekocsikkal és/vagy busszal 6:30-kor indulunk. Az autódat a Zugligeti út 93. szám előtt biztonságban hagyhatod, 0-24 órában rendőr posztol a parkolóban.
A telekocsikba és/vagy buszra 6:40-kor a Déli pályaudvarnál, 6:45-kor a Bach-csomópontnál, 6:50-kor az M1-es mentén Őrmező mellett, a Kelenföldi pályaudvar közvetlen közelében is, majd az M1-es mentén is fel, ill. be lehet szállni.
schneeberg-gyalogtura-kirandulas-3.jpg
Kívánságra bármikor megállunk, ha nincs külön kérés, 5 rövid mosdó szünetet tartunk benzinkútnál ill. autópálya pihenőnél, (Tatabánya, Bábolna, Győr, Mosonmagyaróvár 162 km-es kijárat, Ausztria). 

Igény esetén nem budapesti résztvevőinknek a nulladikról a túra napjára virradó éjjelre a busz indulásától 2 perces autózásra található butikhotelben szobát foglalunk (a szállás díja 4500 Ft/fő 2 ágyas szobában).


 

 

Bakancsos túra a Kaisersteinre (2061 m)
parkolo-schneeberg-becsi-alpok-tura-gyalogtura-kirandulas-03.jpg
Túráink egyénileg utazó (a telekocsi rendszerbe be nem kapcsolódott, nem Bp-ről jövő stb.) résztvevőivel 9:29-kor találkozunk 
E-mailben térképet küldünk a találkozási helyről és természetesen címet és GPS-koordinátákat is kapsz majd. 
Ingyenes és kulturált wc, majd a libegőjegy vásárlása után felülünk a libegőre és 870 méterről néhány perc alatt 1210 méterre katapultáljuk magunkat.
 
 
ausztria-tura-osztrak-tura-schneeberg-55-fadensteig.jpg
A Havasi gyopár hütte érintésével és az erdőben kreatív útvonalat, rövidítéseket használva indulunk felfelé.
 
 
Ha ügyesek vagyunk nem tévedünk el.
Upsz, még meggondolhatod magad :)) 
 
 
 
ausztria-tura-osztrak-tura-schneeberg-15-felfele.jpg
A Schneeberg nem egy pindurka hegy, ennek megfelelően sok-sok út vezet rajta felfelé. Mi a szépszámú feljutási lehetőség közül egy viszonylag gyors, ennek megfelelően kicsit meredekebb, de tériszony mellett is tökéletesen biztonságos, tényleg minden szempontból kifogástalan túraösvényen, gyönyörű fenyvesben indulunk felfelé. 
(Apropó. Egyedi, tehát egy céges vagy baráti csoport által kért "külön" túra esetén természetesen huncutkodhatunk! Akkor nem kell ragaszkodni a normál földi halandóknak járható útvonalhoz. Ebben az esetben profi hegymászó(k) vezetésével, via ferratával is lehet haladni. De ez csak zárójeles megjegyzés volt, kedvcsináló a profi ínyenceknek.)
Visszatérve a mi "normál" túránkhoz. Számos pihenőt
a-klosterwappen-mar-csak-par-meter-schneeberg-gyalogtura-kirandulas-8.jpeg
tartunk felfelé menetben. Ne felejts el rendszeresen inni, de persze oszd be a folyadékot. 
Az erdőhatárt elhagyva, keresztezünk egy törmelékes részt, egy gigászok alkotta kőmosást, majd sziklás, izgalmas, de veszélytelen terepen jutunk el 1722 méterre a Fadenwande peremére.
Innen a fennsíkon haladunk. Ettől a ponttól a bakancsos túra már csak laza kis séta, alig emelkedő terepen.  
ausztria-tura-osztrak-tura-schneeberg-05-kaisersteinrol-panorama.jpg
Az indulásunk után 3. órában érjük el a Kaiserstein sziklát, innen készíthetsz annyi és ami még fontosabb annyi szuper fotót, hogy júj. 

A 2061 méteres Kaiserstein tövében találjuk minden Schneeberg-túrák klasszikusát a Fischerhüttét. A Fischerhütte 2049 méteren van, ha erősen süt a nap, érdemes felöltözni, az UV-sugárzás itt fent egészen brutális, naptej nélkül 3 perc alatt le lehet égni. 
 
ausztria-tura-osztrak-tura-schneeberg-01-2049-meteren.jpg
Ha jól állunk idővel és nem múlt 13 óra, akkor kipróbálhatod az állítólag messze földön híres, és ami legalább ilyen lényeges :)) szerintünk is finom császármorzsát, a kaiserschmarrnt. Kaiserstein, Kaiserschmarrn... Éééérted. Nomen est omen. A magyar túrázók körében a császármorzsánál csak a női mosdó népszerűbb. Az uraknak az a rossz hírünk van, hogy a sör nevű folyadék alkoholtartalmú változatának fogyasztását tisztelettel nélkülözni kérjük.  


A hüttézés mellett a panorámától leesett állunkat próbáljuk a helyén tartani. Fotózunk, eszünk, iszunk, pisilünk és a jóleső relax után indulunk lefelé egy másik útvonalon. A jellemzően szélcsendesebb oldalra tartunkwurzengraben-schneeberg-tura-gyalogtura-kirandulas.jpeg.
Lefelé menetben a térdeid miatt hálásan áldani fogod, hogy rád tukmáltuk a túrabotot. 
A Schwarzkogel alatt elzarándokolva ismét észak-keleti irányban lejt az út. 
De mielőtt becsukódik a hurok, olyan, de olyan tüneményesen szép az erdő, hogy az elmondhatatlan. Véget ér szabálytalan hurok alakú körtúránk.

15:45-kor ismét libegőzünk egyet, kihasználjuk, hogy a bergfahrt és talfahrt zusammen is 10 euró alatt van a felnőtteknek, a gyerekeknek meg tényleg olcsó, így az utolsó 300 métert lefelé már a 4-üléses "fotelben" tesszük meg.

ausztria-tura-osztrak-tura-schneeberg-05-losenheim-sesselbahn-und-losenheimburg.jpgKifejezetten gyerekbarát túra, az osztrákok olyan apró csemetékkel is nekivágnak, hogy el sem hiszed majd.
 
 
 
 
Az ingyenes parkolóhoz érkezünk, köszönjük, hogy velünk tartottatok, ha több napos túrán vagytok, holnap következik a folytatás. 
 
 
 

Osztrák túráink díjai és az egyéb költségek

 

 

Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon schneeberg_gyalogtura@yahoo.com


 

Jelentkezés az osztrák túrára 
A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a jelentkezést megelőzően a honlapon olvasd el, majd a schneeberg_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot, amelyet a kékkel írt szavakra történő kattintással tudsz letölteni. Kérjük, hogy az "Ajánlások...." (tartalmilag "Mit kell hozni?") menüpontot is nézd át, különös tekintettel a túrabakancs, kamásli, zokni, naptejnapszemüveg
sapka, túrabot, fejlámpa, öltözködés, sál, kesztyű, sok folyadék részekre. 

 

 

Az ausztriai túra díjának utalása

Az osztrák túra díja az alábbi címre utalandó. 
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
Az utaláskor a megjegyzés rovatba kérjük az ausztriai túrára jelentkező nevét, irányítószámmal együtt a számlázási címet, a létszámot és a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és helyét beírni. Egy Schneeberg túra esetén pl. a közlemény rovat helyes kitöltése az alábbi: 
Alpok Antal

1139 Budapest,
Rax u. 9.
4 fő,
Ausztria túra: 2017. 10. 22. Schneeberg

Az osztrák (Hohe Wand-, Rax-, Schneeberg- stb.) túrák díjának utalása során csak a díjat kell utalni. Az utazási díjat NEM kell utalni. 
Az utazási költséget forintban a beszálláskor annak a telekocsi sofőrjének, akihez beszállsz vagy a buszon a buszos cég sofőrjének kell átadni készpénzben.